Rocco Ostermann (rechts) met Matthijs Stronks. Foto: PR

Rocco Ostermann (rechts) met Matthijs Stronks. Foto: PR

Uniek zondagmiddagconcert, aangeboden door wethouder Joop Wikkerink

Muziek

Uniek zondagmiddagconcert, aangeboden door wethouder Joop Wikkerink

AALTEN/DINXPERLO – Op zondag 13 maart geven Rocco Ostermann en Matthijs Stronks bij Schiller in Aalten een uniek zondagmiddagconcert. Muziek en het verhalen staan centraal. De inhoud is verrassend, maar het publiek zal zeker meegenomen worden in de verhalen van gewone mensen. Het concert wordt aan de bezoekers aangeboden door wethouder Joop Wikkerink, als bedankje voor de prijs ‘beste bestuurder van een kleine gemeente 2021’. Aanvang 15.00 uur. 

Rocco Ostermann
Rocco Ostermann (Dinxperlo, 1966) is multi-instrumentalist, componist, auteur en verhalenverteller. Hij is actief in De Niemanders en Achterhoekers kennen hem van bands als Donnerwetter, Shaking Godspeed, Magic Fish en zijn wekelijkse column in de Aalten Vooruit/De Band. Hij is een geboren verhalenverteller over dingen die dichtbij zijn, maar toch grote indruk maken. Indrukwekkend was zijn optreden in Dinxperlo bij de Blue Lake Proms in samenwerking met fanfareorkest Psalm 150.

Matthijs Stronks
Matthijs Stronks is een eigenzinnig pianist en componist uit Aalten. Hij studeerde aan het Brabants Conservatorium en werd bekend door zijn bijdrage aan het programma ‘2Meter Sessies’ van Jan Douwe Kroeske. Hij sprak met hem over het ‘muzikale rotjaar’ en over zijn album als reactie op Covid-19. Momenteel is Stronks onder andere actief in Molasses, Nieuwegrond en diverse tributes. Zijn meest recente project is het requiem Da Nomina Facie dat hij schreef voor het Nationaal Onderduikmuseum, waar een tentoonstelling loopt over de doodgeschoten gevangenen bij Rademakersbroek.

Aangeboden door Joop Wikkerink
De toegang is gratis. Consumptie voor eigen rekening. Het zondagmiddagconcert wordt aan de bezoekers aangeboden door wethouder Joop Wikkerink (Progressieve Partij), als bedankje voor de prijs ‘beste bestuurder van een kleine gemeente 2021’.