Afbeelding

Randbericht, Bernhard Harfsterkamp

Opinie

Nieuw bouwteam gratis beschikbaar

De verkiezingstijd is bij uitstek een periode, waarin deelnemende partijen met pakkende leuzen indruk willen maken op de kiezer. Een korte, krachtige uitspraak kan in het hoofd blijven hangen. De zwevende kiezer herinnert zich die misschien op het moment dat hij in het stemhokje staat en nog twijfelt.

Een pakkende leus moet instemming oproepen. Of schouders ophalen. Zo’n uitspraak moet nooit ongenoegen oproepen, want dat pakt verkeerd uit voor een partij. Door negatieve reacties wordt het antireclame. Er zijn nog altijd mensen die menen dat vaak genoemd worden belangrijker is dan hoe dat gebeurt. Oogkleppen blijven een hardnekkig verschijnsel.

Er zijn partijen die bij elke verkiezingen laten zien een bijzonder talent te hebben voor verkeerde leuzen. Ze huren daar zelfs reclamebureaus voor in. Vooral één grote landelijke partij is daar goed in. Andere partijen hebben elke keer hun standaarduitspraken. Dat weten we nu wel, denkt de kiezer dan. Een leuze kan uitnodigend zijn. ‘Het kan wel’, is in Winterswijk de meest opvallende van een plaatselijke partij, die overal te zien is. Wat kan er dan wel? Om dat te ontdekken moet je zelf actief worden. We weten allemaal dat nieuwsgierigheid een belangrijke eigenschap is. 

In Aalten ben ik onder de indruk van een leuze van het CDA. Zaterdag zag ik Gerrit Assink bij een locatie waar binnenkort nieuwe woningen worden gebouwd. Naast hem hing een spandoek waarop ‘Hier bouwt het CDA Aalten-Dinxperlo betaalbare woningen’. Dat is prachtig Gerrit, dacht ik meteen, wanneer gaan jullie beginnen? Een kleine teleurstelling was er nog wel die middag, want opeens zag ik van allerlei CDA-afdelingen foto’s verschijnen bij een locatie, waar de partij gaat bouwen. 

Toch wil ik daar niet negatief over doen. Het CDA wil blijkbaar niet alleen talloze woorden aan woningbouw wijden, maar wil aan de slag. De partij gaat zelf woningen bouwen. Ik zie dat al helemaal voor me. Gerrit Assink doet uiteraard de coördinatie en zorgt er voor dat de juiste man of vrouw op het goede moment het nodige werk verricht. Gerrit zal zelf voor het grondwerk zorgen en waar nodig helpt hij met metselen en timmeren. Hans te Lindert heeft onvermoede talenten, want hij zorgt voor het installatiewerk. Ted Kok zal een tijdlang permanent in Aalten verblijven, want er is opeens veel te doen. In schilderwerk is hij goed is mij verteld. Raimond Smit let op de veiligheid van de woningen en Zelma van Alstede zorgt dat rekening gehouden met speciale wensen van de toekomstige bewoner. Heeft u het bouwteam CDA nodig? Bel ze dan snel, want er zal vaak een beroep op ze worden gedaan.