Koen Maatkamp scoort de 0-2. Foto: Gerrit Nijman

AZSV boekt vierde zege op rij

Sport

AALTEN - AZSV ging op weg naar Nijkerk zonder hoofdtrainer Dave de Jong die vanwege een corona besmetting thuis liep te ijsberen en moest afwachten of Frencis Malawau en Jorrit Bomers de honneurs goed zouden waarnemen. Andre Wamelink was voor deze ene keer weer van stal gehaald om de opengevallen plek in de begeleiding op te vullen. Ondanks de gewijzigde staf wist AZSV drie punten te behalen, 0-2 winst.

De wedstrijd was niet zo hoogstaand als de topper van vorige week tegen Volendam. Gesteund door drie zeges op rij pakten de Rood-Witten de zaak voortvarend aan. Al in de vijfde minuut kwamen Bram Rensing en Rik van der Eerden een teenlengte te kort om de 0-1 op het scorebord te zetten. In de minuten daarna hadden de Nijkerkers even een opleving. Door een circusact van Yordi Orriëns wist NSC niet te profiteren en even later stond Jasper te Kolste bij een doelpoging in de weg. Het duurde niet lang voordat Rik van der Eerden de 1-0 liet aantekenen. Een fout van de verdedigers van NSC, inclusief de keeper, stelde Rik in staat om in de tiende minuut de bal beheerst van buiten de zestien meter in het doel te schuiven. Meerder kansrijke aanvallen werden nadien opgezet maar smoorden in buitenspel of het net naast schieten. De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong.

Veel van de weinige toeschouwers hadden de warme koffie amper door de keel toen Koen Maatkamp de 0-2 op het scorebord zette. Kort na de aftrap van de tweede helft zette AZSV de verdediging van de Nijkerkers onder druk. Koen Maatkamp kwam in balbezit en wrong zich langs enkele verdedigers en beloonde zichzelf voor het vele en harde werken van de laatste tijd. In de 52ste minuut kon de keeper van NSC de bal nog net op de doellijn tegenhouden. De blikken van alles wat AZSV was waren gericht op de assistent-scheidsrechter. Maar die liet onverstoorbaar de wedstrijd doorgaan. Er volgden nog wat kansen voor AZSV voor een groter doelsaldo, echter deze werden niet benut.
Opstelling: Jasper te Kolste, Michael Vaags, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Luca ter Haar, Bram Rensing, Max Rensink, Niek te Veluwe, Koen Maatkamp ( 67 Quinn Vervelde), Joost Rasing ( 61 Nick van Breugel), Rik van der Eerden.