De overhandiging van de symbolische cheque door Marco van Lochem aan Nelly de Vries. Foto: Bert van Asselt

De overhandiging van de symbolische cheque door Marco van Lochem aan Nelly de Vries. Foto: Bert van Asselt

Present Achterhoek krijgt 1500 euro van GUV Goede Doelen Fonds

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - Stichting GUV Goede doelen fonds heeft een aanvraag van Present Achterhoek gehonoreerd met een donatie van 1500 euro. 

Door Marco van Lochem

Present kan ingeschakeld worden door zorgprofessionals, die een praktisch probleem gesignaleerd hebben bij cliënten, die zelf geen netwerk, onvoldoende financiën en/of een slechte gezondheid hebben om dit op te lossen. Te denken aan achterstallig onderhoud in huis of de tuin. Present gaat uit van het aanbod van groepen vrijwilligers die, kortdurend en afgebakend, bij de desbetreffende personen aan de slag kunnen gaan. Om deze projecten te realiseren is materiaal nodig, vandaar dat voor Aalten een aanvraag is ingediend bij het fonds voor de aanschaf van gereedschap. 

Stichting GUV Goede doelen fonds heeft de aanvraag van Present Achterhoek gehonoreerd met een donatie van 1500 euro. Present Achterhoek is een deel van een organisatie die in meerdere gemeenten en regio’s in Nederland actief is. Onder Present Achterhoek vallen de gemeenten Aalten, Doetinchem, Winterswijk en Bronckhorst. Voorzitter van het fonds Marco van Lochem overhandigde de cheque aan Nelly de Vries, directeur van Present Achterhoek, en wenste haar en de stichting veel succes met het goede werk dat ze verrichten.