Disco in Europe. Foto: IVONNE ZYP

Disco in Europe. Foto: IVONNE ZYP

Rondleidingen van textielkunstenaar Pauline Nijenhuis

Cultuur

BREDEVOORT - Textielkunstenaar Pauline Nijenhuis geeft zondag 20 maart om 13.00 en 16.00 uur een persoonlijke rondleiding door de expositie ‘Tijdspinsels’ in de Koppelkerk in Bredevoort. In de rondleiding zal ze nader ingaan op haar werkwijze, inspiratiebronnen en de werken waarmee ze momenteel exposeert. Er is plaats voor maximaal acht personen per rondleiding.

Pauline Nijenhuis voert met haar werk een stil protest tegen de snelheid van ons hightech-tijdperk. Door te borduren staat ze stil bij de drukte van ons huidige bestaan en neemt ze de tijd om na te denken over zaken als de invloed van de snelheid op ons lichaam en mentale welzijn. Door maanden intensief te schilderen en te borduren, ofwel de traagheid op te zoeken, creëert ze door de vele onderdelen, diagonale lijnen en herhaling kunstwerken met snelheid. Pauline noemt haar werk daarom ook wel ‘snellandschappen’. 

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, datum: zondag 20 maart, tijd: 13.00 en 16.00 uur. Entree: 6 euro inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden: www.koppelkerk.nl