Feestelijke opening van Pop Academie Aalten. Foto: Marco van Lochem.
Feestelijke opening van Pop Academie Aalten. Foto: Marco van Lochem.

Pop Academie Aalten geopend

Muziek

AALTEN - Zaterdag 5 maart werd de eerste Pop Academie in Aalten officieel geopend. Uit de aanloop van geïnteresseerden bleek wel dat er animo voor is.

Door Marco van Lochem

Yanique Klein Hesselink en Robin Visser zochten naar een mogelijkheid om muzikale talenten uit de Achterhoek kennis te laten maken met alle facetten van muziek. In navolging van hun zangbedrijf Het Stembureau, zijn ze met de Pop Academie begonnen. In deze academie willen ze ruimtes faciliteren, waarin docenten les kunnen geven en muzikanten hun kunnen en kennis vergroten.

De docenten
Tot nu toe hebben Yanique en Robin onder andere drummer Brent Schoppers en gitaristen Tom Gregoor en Leon Venderbosch bereid gevonden om de kneepjes van het vak aan geïnteresseerden bijbrengen. De uit Dinxperlo afkomstige Evert Stroet zal zangles gaan geven. Hij geeft aan: “Het is de bedoeling is dat ik in de toekomst songwriting workshops ga geven, samen met een andere vocal coach die bij de Pop Academie werkt.” Evert gaat verder, “Het idee is dan dat mensen zich in kunnen schrijven waardoor wij in een tijdsbestek van zes à acht weken elke week een groepje mensen ontvangen die aan een eigen song gaan werken.”

Het idee zal in de komende tijd nog verder uitgewerkt worden, maar de basis is er. Geluidsprofessor Ben Hoftijzer gaat zijn medewerking verlenen aan degenen die meer willen weten over podium- en zaalgeluid, maar ook over de techniek en de werking van bijvoorbeeld een microfoon. “Deze workshop zal heel basis zijn”, aldus Hoftijzer. “De basic kennis van apparatuur, maar ook wat doet die apparatuur precies.” Naast deze workshop kan er in de toekomst ook aan podiumpresentatie, websites, sociale media en optredens gedacht worden. Ook deze onderdelen worden wellicht in de vorm van een workshop aangeboden. 

Opening
In het openingswoord werd iedereen bedankt die op één of andere manier meegeholpen heeft om de Pop Academie gestalte te geven. De eigenaar van het pand, de vele klussers, de docenten die zich aangemeld hebben, media en nog veel meer werden door Robin en Yanique bedankt. Daarna kreeg Ronnie Degen het woord. Degen is één van de mede eigenaren van de Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana. Degen gaf vlak voor de officiële opening aan dat hij dit een geweldig mooi initiatief vindt. Hij sprak over ‘muziekschool 2.0’. Tevens roemde hij de typische Achterhoekse saamhorigheid, samenwerken op alle vlakken en verbindend bezig zijn.

Durf en lef
“Ondernemerschap, alles doen op eigen kracht met durf en lef”, zo besloot Degen zijn toespraak. Er werd een plaquette onthuld, waar de Pop Academie officieel mee geopend werd en werd er op het succes geproost. Daarna was er gelegenheid voor geïnteresseerden om het pand te komen bekijken. Yanique en Robin zijn weken bezig geweest met klussen en het resultaat mag er dan ook zijn. Dat was ook de mening van bezoekers, die kennis konden maken met de docenten en gebruik mochten maken van instrumenten. Het prachtige weer zorgde ervoor dat het een perfecte dag is geworden voor Yanique en Robin. Volg de activiteiten van de Pop Academie via de website www.popacademieaalten.nl of kom kijken bij de academie, die gevestigd is aan de Nijverheidsweg 7E in Aalten.

Ronny Degen brengt samen met Yanique Kleinhesselink en Robin Visser een toost uit. Foto: Marco van Lochem
Afbeelding