Cursus: ‘Omgaan met mensen met dementie’ voor mantelzorgers

Zorg

DINXPERLO - Op vrijdag 1 april start de cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’ in het Kulturhus in Dinxperlo. In vier bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie, advies en tips aangereikt. Deze cursus geeft Figulus Welzijn in samenwerking met het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek (NOVA) en de Helpdesk Dementie. De cursusleider is werkzaam als trajectbeleider dementie. Deelname is gratis.

En dan krijgt een naaste dementie… Dementie is een ziekte met grote gevolgen voor de omgeving. Naasten zien iemand op een onbegrijpelijke manier veranderen en steeds afhankelijker worden. Tijdens deze cursus krijgt de cursist informatie over dementie, maar ook tips en adviezen om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie. Ook is er ruimte om ervaringen te delen met elkaar. De cursus ‘omgaan met mensen met dementie’ vindt plaats op vrijdag 1 en 8 april en 22 en 29 april in het Kulturhus, Maurits Prinsstraat/ Terborgseweg 3 in Dinxperlo. De bijeenkomsten duren steeds van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur.

Meer informatie opvragen en aanmelden kan tot 25 maart telefonisch bij de mantelzorgconsulent, tel. 06-10108366 of via e-mail h.denbreeker@figulus-welzijn.nl Bij opgave graag naam, adres en telefoonnummer vermelden.