Bruidspaar Han en Ineke Schuurman - Geurkink met wethouder Martin Veldhuizen (links). Foto: Jan Oberink

Bruidspaar Han en Ineke Schuurman - Geurkink met wethouder Martin Veldhuizen (links). Foto: Jan Oberink

Diamanten huwelijk voor Johan en Ineke Schuurman-Geurkink

Maatschappij

AALTEN – Johan en Ineke Schuurman-Geurkink, beide 82 jaar, zijn op maandag 28 februari 60 jaar getrouwd. Ze krijgen een bezoekje van wethouder Martin Veldhuizen en een fraai boeket bloemen is bezorgd namens de gemeente Aalten.

Tijdens het dansen op een zondagavond ontmoeten zij elkaar, het was liefde op het eerste gezicht. En volgens het diamanten paar is het dat nog steeds. Ze zijn maatjes en man en vrouw, ze zijn er voor elkaar. Johan, Ineke noemt hem steevast ‘Han’, komt uit Aalten, Ineke is van oorsprong Winterswijkse. Johan is liefhebber van duiven, het is zijn grote hobby. Ineke houdt van lezen en ze vindt koken leuk. 

In het huwelijk worden drie kinderen geboren, een zoon en twee dochters. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen. Qua gezondheid gaat het goed. “We hebben wel eens wat gehad maar we kijken liever vooruit!” Het stel woont nog altijd zelfstandig, een keer per week komt iemand helpen in de huishouding. 

Johan heeft in de bouw gewerkt als uitvoerder. “Altijd druk maar met plezier gewerkt.” Han is erg handig en doet nog steeds alles zelf. De moeder van Ineke is vroeg overleden, Ineke heeft destijds de huishouding overgenomen. In Aalten komt zij later in dienst gekomen als keukenmeisje, dag en nacht!, bij de familie Driessen en bij notaris Obbink. “Dat waren hele fijne mensen, heb het erg naar mijn zin gehad.”

Het diamanten huwelijk wordt met de kinderen, kleinkinderen en familie gevierd bij De Heerlyckheid in Bredevoort.