Leán. Foto: PR
Leán. Foto: PR

Sint Jorisconcert, Leán met een programma rond Alfonsina Storni

Muziek

BREDEVOORT - Zondag 13 maart komt in de Sint Joriskerk in Bredevoort Leán met een programma rond Alfonsina Storni.

Leán ontstond als trio bestaande uit Silke Clarysse gitaar, Otto Kint contrabas en Gielis Cautaers percussie. In 2014 ontmoetten ze elkaar in Brussel en besloten om samen hun passie voor wereldmuziek naar buiten te brengen. Op het programma stonden gitaarwerken van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Mediterrane afkomst in combinatie met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie.

Nieuw programma
In 2020 werkte Leán aan een nieuw programma rond Alfonsina Storni, een Argentijnse dichteres, bekend door het lied ‘Alfonsina y el Mar’. Leán koos enkele van haar gedichten uit en componeerde er muziek bij. Voor dit nieuwe project nodigde het trio twee nieuwe muzikanten uit: Vanesa Diaz Gil, zang en Quinten De Craecker, trombone. In deze samenstelling van vijf musici treden zij deze middag op.

Tenslotte
Het concert vindt plaats op 13 maart in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14.30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 12 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.