Inloop met koffie/thee in Elim

Algemeen

AALTEN - De Protestante gemeente Aalten wil als een open gemeenschap midden in Aalten aanwezig zijn. Daarom opent gebouw Elim, op de donderdagochtenden, zijn deuren. Voor ontmoeting, een goed gesprek een een luisterend oor. Vanaf 17 maart wordt er door gemengde teams koffie en thee geschonken. Een samenvoeging van het parochiecentrum ‘Over de Brug’ en PGA inloophuis Elim. 

Kinderopvang
Elim betekent ‘Oase’, een plek om op adem te komen voor men verder gaat. Op deze plek, midden in het dorp en midden in de samenleving, is iedereen van harte welkom om binnen te lopen voor een kopje koffie of thee, voor een ontmoeting, een gesprek en een luisterend oor (natuurlijk met inachtneming van de geldende coronamaatregelen). Naast de gastvrouwen zal een van de pastores en ook kinderoppas aanwezig zijn.

Sinds 2005 bestaan op donderdagochtend inloopochtenden ‘Over de Brug’ in het parochiecentrum aan de Dijkstraat. Na ruim vijftien jaar komt er, door het sluiten van de St. Helenakerk, een einde aan deze inloopochtenden.
De ‘Elimgastvrouwen ’en de ‘Bruggastvrouwen’ hebben kennis met elkaar gemaakt en regelmatig gaan de ‘Elimgastvrouwen’ naar de inloopochtenden ‘Over de brug’ om elkaar en de gasten te leren kennen.

Gemengde teams
Vanaf 17 maart wordt er met gemengde teams in Elim en in het parochiecentrum koffie geschonken. Zodra de inloopochtenden in het parochiecentrum stoppen vormen de gastvrouwen één team voor de inloopochtenden in Elim. De deuren van gebouw Elim zijn vanaf donderdag 17 maart voor iedereen geopend en staat er van 9.30 tot 11.00 koffie en thee voor de bezoeker klaar. Anneke Wattel, Elizabeth van Deventer, Gea Verhagen, Gerda van Netten en Wilma de Jong staan klaar om gasten te ontvangen.