Afbeelding

Reconstructie Dijkstraat / Admiraal De Ruyterstraat

Opinie

Reconstructie Dijkstraat / Admiraal De Ruyterstraat

Onlangs was er een uitgebreide reconstructie van de Dijkstraat en de Admiraal de Ruyterstaat. Veel werk werd er verzet om tot een mooi resultaat te komen: straatwerk, beplanting en voortaan een maximum snelheid van 30 km. Prima geregeld!

Waar wij niet over te spreken zijn is het verdwijnen van de voetgangers oversteekplaatsen. Bij de rotonde Dijkstraat / Ludgerstraat / Stationsstraat zijn drie zebrapaden, maar de vierde (Dijkstraat) is er niet meer. Dat steekt niet veilig over.

Verderop in de Dijkstraat, tegenover de Driessenshof, is de zebra ook weg en in de Admiraal de Ruyterstraat zijn er in ieder geval drie verdwenen. Er is geen verlaagde stoeprand meer voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderwagens, dus hebben zijn meer tijd nodig om over te steken. Er is een soort gemarkeerd oversteekpunt voor visueel beperkte mensen aangebracht.

Aardige gedachte, maar hij leidt nergens heen! Als men eenmaal bij dit punt op de weg is gekomen wordt het niet duidelijk waar men aan de overkant weer op de stoep kan komen. Al met al heeft de gemeente een prachtig ontwerp gerealiseerd maar de veiligheid van voetgangers, zeker hen die een beperking hebben, is beslist onvoldoende gewaarborgd.

Rina en Frank Madern