Slingeplas in Bredevoort. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Slingeplas in Bredevoort. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Foto:

Fotopuzzeltochten voor Aalten, Bredevoort en Dinxperlo

Algemeen

AALTEN - In het kader van informatie over de gemeenteraadsverkiezingen heeft de Progressieve Partij voor elke grote kern in de gemeente een fotopuzzeltocht gemaakt. In zo’n tiental foto’s in de kernen van Dinxperlo, Bredevoort en Aalten worden belangrijke onderwerpen uit de gemeentepolitiek belicht.

In Dinxperlo voert de tocht natuurlijk langs de grens maar ook langs het Joods monument ter nagedachtenis aan de 43 omgebrachte Joodse inwoners van Dinxperlo tijdens de tweede wereldoorlog. Verder is daar aandacht voor het project ‘Welzijn op recept’, waarin huisartsen hun patiënten voorschrijven meer te bewegen, anders te eten en gezelschap op te zoeken.

In Aalten is aandacht voor de inclusieve arbeidsmarkt: projecten en bedrijven waar ook mensen met een beperking of andere afstand tot de arbeidsmarkt mee kunnen werken. En ook voor steun aan startende innovatieve bedrijven en zzp-ers. De tocht eindigt op de Markt met de opmerking: “Vrijheid is het hoogste goed in onze democratische samenleving.”

In Bredevoort gaat het over bomen en groen in de kern(en). Natuurlijke invulling van de Slingeplas en de behoefte aan betaalbare starterswoningen en seniorenwoningen in plaats van villa’s boven de vijf ton. In alle puzzeltochten is aandacht voor het industrieel en cultureel erfgoed door een eigentijdse invulling van oude gebouwen; de knopenfabriek in Bredevoort, de textielfabriek van Herman Driessen in Aalten en het voormalige gemeentehuis van Dinxperlo. De puzzeltochten zijn te downloaden via een QR-code of via de website van de Progressieve Partij.


https://www.progressieve-partij.nl/