Buitensportcoördinator is één van de opleidingen die Yuverta mbo Velp aanbiedt. Foto: Sportpoint74

Buitensportcoördinator is één van de opleidingen die Yuverta mbo Velp aanbiedt. Foto: Sportpoint74

sportpoint74

Open dag Yuverta mbo Velp op 24 maart

VELP - Op donderdag 24 maart van 18.30 tot 21.00 uur is de open dag van Yuverta mbo Velp. Op de open dag kunnen bezoekers kennismaken met alle opleidingen en het landgoed bewonderen waarop deze school staat. 

Yuverta mbo Velp is uniek in Nederland: nergens anders is een uitgebreider aanbod aan mbo-opleidingen in de groene leefomgeving te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Bos- en natuurbeheer, Buitensport coördinator, Eco en wildlife en Watermanagement. Ook de opleidingen Onderzoeker natuur en milieu, Bodem en milieu en Dier en management is hier te volgen. Alle opleidingen hebben hun eigen specialisme, maar vinden elkaar in de liefde voor de natuur, het klimaat en het buiten zijn.
Op de open avond zijn er verschillende activiteiten. In de aula presenteren studenten projecten, er wordt een rondleiding over het landgoed gegeven en in de projectlokalen krijgen bezoekers meer informatie over de diverse opleidingen.

Excursies, werkweken en praktijklessen
Yuverta mbo Velp is een kleine mbo-school met veel persoonlijke aandacht voor de student. De school werkt veel samen met het bedrijfsleven, zodat studenten tijdens hun opleiding al veel in contact komen met het werkveld. Ze leren dan ook veel in de praktijk tijdens excursies, (internationale) werkweken en praktijklessen.

Groot aanbod deeltijdopleidingen
Naast de BOL-opleidingen, waarbij een mbo-student 5 dagen in de week naar school gaat, biedt Yuverta mbo Velp ook meerdere opleidingen in de BBL-variant aan, waarbij een student 1 dag per week naar school komt. Dit is met name geschikt voor mensen die zich willen laten omscholen, bijvoorbeeld richting Bos- en natuurbeheer, Boomverzorging, Schaapherder of Bodem en milieu.

Belangstellenden zich vooraf registreren via Yuverta.nl/kennismaken. De koffie staat klaar.