Verkiezingsspandoek 2022. Foto: Karin Stronks
Verkiezingsspandoek 2022. Foto: Karin Stronks

In gesprek met de lijsttrekkers

AALTEN/DINXPERLO - In de gemeente Aalten kunnen inwoners op 14, 15 en 16 maart een stem uitbrengen op een van de zeven partijen die meedoen. De partijen worden aangevoerd door zeven lijsttrekkers, twee vrouwen en vijf mannen. Correspondenten van Aalten Vooruit/De Band gaan met de lijsttrekkers in gesprek, met een open mind.

Marco van Lochem heeft Esther Diepenbroek gesproken, lijsttrekker van de Progressieve Partij. Zij zegt onder andere: "De PP staat voor kansengelijkheid, bestaanszekerheid en een gemeente waarin iedereen mee kan doen en zichzelf kan zijn." 

Daniëlle Jolink spreekt VVD lijsttrekker Gerbert Navis. Eén van zijn quotes: "Wat ik heel leuk vind is dat ik met allerlei maatschappelijke thema’s in aanraking kom waar ik van te voren niks vanaf wist. Hierdoor heb ik een bredere kijk op onze samenleving gekregen." 

Bernhard Harfsterkamp gaat in gesprek met Henk Meerdink, voorman van HMV/BBB. Meerdink: "Voedselproductie is van levensbelang. Boeren, tuinders en burgers zijn daar bij betrokken. Wereldwijd is er een voedseltekort. Wat nu gaande is, is verontrustend.”

Marco van Lochem spreekt D66 lijsttrekker Alexander van der Graaff. Hij zegt: “Er staat een groot aantal gebouwen leeg in onze gemeente en met enkele aanpassingen zou je daar prima een betaalbare woonruimte voor jongeren van kunnen maken.” 

Eva Schipper heeft CDA voorman Hans te Lindert geïnterviewd. Een van zijn opmerkingen: "Een vereniging runnen is best ingewikkeld; van het aanvragen van subsidies, het vinden van een bestuur tot het bedenken van activiteiten. Daarom willen we graag de verenigingen helpen met problemen waar ze tegenaan lopen.”

Waltraud Wensink spreekt af met Margret Rensink, voorvrouw van GemeenteBelangen. Een van haar quotes: "Het is zo mooi hier met veel natuur, daar moeten we zuinig op zijn. Wij willen recreatie en toerisme meer ontwikkelen zonder schade aan te brengen aan onze mooie gebieden, daar moet wel balans in zitten”

Bernhard Harfsterkamp spreekt lijsttrekker Tobias Holtman van ChristenUnie. Een van zijn opmerkingen: "Ik geloof in politiek, democratie, je stem te laten horen. Het is de manier om de samenleving handen en voeten te geven. Daarbij is de Bijbel een inspiratiebron. De ChristenUnie is een christelijk-sociale partij. Zorg voor de kwetsbaren in de samenleving is een van de speerpunten."