Lisse Knaapen speelt 'In het licht'.
Foto: Annemieke van der Togt
Lisse Knaapen speelt 'In het licht'. Foto: Annemieke van der Togt Annemieke van der Togt

'In het licht' in Klein Theater Dinxperlo

DINXPERLO -  Op zaterdag 12 maart speelt Lisse Knaapen de muzikale solovoorstelling 'In het licht' in Klein Theater Dinxperlo. De voorstelling begint om 20.15 uur. 

'In het licht' is gebaseerd op het indrukwekkende boek van Karin Bloemen. Misbruik en angst wordt het hele leven meegedragen. Ook wanneer een zangeres op het podium staat, kan ze niet helpen dat haar gedachten afdwalen. Terug naar een tijd waarin mishandeling en misbruik aan de orde van de dag waren. De mensen die haar moesten beschermen toen ze nog een meisje was, waren de mensen die ze leerde vrezen.
Wat doet dat met iemand? En hoe lukt het uiteindelijk uit die schaduwen te breken? Karin Bloemen zegt over het theaterstuk: "Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van mijn boek 'Mijn ware verhaal' een theatervoorstelling komt. In mijn eigen voorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap is: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.' Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!”

Oorspronkelijk script: Marc Veerkamp, liedteksten en muziek: Ellen ten Damme, regie: Benno Hoogveld, spel: Lisse Knaapen. Kaartverkoop: kleintheaterdinxperlo.nl