Tafeltennistoernooi voor beginners. Foto: PR

Tafeltennistoernooi voor beginners. Foto: PR

GSV Suderwick houdt kindertafeltennistoernooi voor beginners

Sport

SUDERWICK - GSV Suderwick houdt op zondag 13 maart het kindertafeltennistoernooi voor beginners. Tijdens het toernooi kunnen meisjes en jongens kennis maken met deze sport. 

Op zondag 13 maart worden de lokale van de tafeltennis minikampioenschappen gehouden in de sporthal aan de Brunsmannstraße in Suderwick. Alle kinderen onder de twaalf jaar die nog geen officiële toernooien hebben gespeeld kunnen hieraan meedoen. 

Bij het toernooi draait het allemaal om plezier hebben met het spel en wat wedstrijdervaring opdoen. Winnaars en runners-up worden geplaatst in aparte jongens- en meisjescategorieën en in drie leeftijdsgroepen ingedeeld. Het toernooi begint op zondag 13 februari om 14.00 uur. De sporthal in Suderwick is vanaf 13.15 uur open. Lastminutebezoekers zich kunnen aanmelden tot 13.30 uur. Deelname is gratis.

Ook degenen die nog nooit een tafeltennisbatje in hun handen hebben gehad, maar graag ervaring willen opdoen met de snelste balsport ter wereld, zijn van harte uitgenodigd om te komen spelen. Alle kinderen spelen meerdere wedstrijdjes volgens vereenvoudigde regels. Naast gratis deelname stelt GSV Suderwick ook tafeltennisbatjes ter beschikking. De lokale wedstrijd wordt gesponsord door de Volksbank Bocholt eG, zodat certificaten en kleine prijzen op alle starters wachten; evenals trofeeën en medailles. 

De vier beste in elk van de zes competitieklassen plaatsen zich voor de volgende rondes op districtsniveau. Enkele kinderen uit voorgaande regiotoernooien drongen in de laatste jaren door tot de vierde ronde op WTTV niveau. 

Geïnteresseerde kinderen, maar ook ouders en hobbyspelers kunnen op de dinsdag en vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur vier weken gratis komen proeftrainen in sporthal GSV. Ze kunnen de TT-sportbadge behalen en systematisch verschillende speeltechnieken leren. Meer informatie en aanmelding bij Rosi Tuente tel. 02874-610 (AB) of e-mail: tuente@freenet.de  Bij een groot aantal aanmeldingen kunnen de aanvangstijden worden gewijzigd om een soepel verloop te garanderen.