AD speelt geen gemakkelijke wedstrijd tegen Etten, toch 4-1 winst

Sport

AALTEN - De 4-1 winst lijkt op een walk over, dat was het geenzins, vv Etten zorgde door het vroege storen ervoor dat AD’69 geen moment lekker in de wedstrijd zat.

De snelle goal in de tweede minuut van Wouter Spaargaren na een sublieme voorzet van Dylan Bauhuis vanaf de rechterzijlijn leek te vroeg te komen want het antwoord van Etten zorgde ervoor dat Etten het vizier op het doel van Niels van Lochem richtte om zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen. Het lukte AD’69 niet om rust in het spel te krijgen en dat maakte dat de bal nooit lang in of blauw of groen bezit bleef. Wat voor enige rust zou kunnen zorgen was een 2-0 maar die liet op zich wachten ondanks de grote kansen voor Dylan Bauhuis in de vijfde minuut, Bram Dekkers in de 20ste minuut en Lars Rave in de 35ste minuut. AD’69 had dus best wel wat kansen maar verzuimde te scoren terwijl Etten er alles aan deed om nog voor rust op gelijke stand te komen. Gelukkig voor AD slaagde Etten daar niet in.

Nog sneller dan de eerste goal in de eerste helft wist Dylan Bauhuis direct na rust de 2-0 te scoren, de eerste actie van AD’69 door Bram Dekkers leverde een voorzet bij de eerste paal op waarmee Bauhuis wel raad wist. De 2-0 werd zijn 99ste doelpunt waardoor hij nog één doelpunt is verwijderd van de gouden ster status.

AD’69 zette het offensief voort en bijna kon zeven minuten later de 3-0 worden gescoord toen en Bram Dekkers en Tom Elferink vrij baan hadden voor het doel echter faalden zij in de afwerking. In de 53ste minuut kreeg Etten de grootste kans op 2-1 maar had de aanvaller had niet het vermogen om kracht en richting te geven aan de kopbal.

Keer op keer bleef Etten het proberen maar de verdediging van AD’69 stond als een muur, met name Lars Rave speelde deze avond een wereldpartij. In de rebound van een gemiste kans van Etten kreeg Dylan Bauhuis de bal mee en na een solo richting het doel van Etten leverde hij een scherpe voorzet af die Nick Ebbers haarfijn wist af te ronden. De 3-0 op het scorebord zou dan wel de genadeklap moeten zijn en als dit nog niet voldoende was wist Lars Rave vier minuten na de score van Ebbers zelf ook te scoren al had hij daar wel een been van een Etten-speler voor nodig.

Met 4-0 in de 55ste minuut was de wedstrijd toch wel gespeeld echter de 4-1 die amper twee minuten later viel was er wel eentje die mede op het conto van de AD verdediging mag worden geschreven. Dit zorgde ervoor dat het tot de laatste minuut een wedstrijd bleef die door het storende jagende werk van Etten nooit een mooie pot werd. Dat hoeft ook niet, aldus AD’69, zolang er maar gewonnen wordt en dat deed de ploeg uit Aalten Zuid waarbij het ook positief aan zijn doelsaldo heeft gewerkt.