Opbouwen Sjoksfestivalterrein, ruim twee jaar geleden. Foto: Karin Stronks
Opbouwen Sjoksfestivalterrein, ruim twee jaar geleden. Foto: Karin Stronks

‘Ivoren’ Sjoksfestival op 4 en 5 juni

Muziek

AALTEN – De dertigste, ‘ivoren’, editie van het mooiste festival van Aalten is twee keer afgelast vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar ziet het er een stuk positiever uit. De organisatie, stichting Sjoksevenementen, gaat er vanuit dat het Sjoksfestival dit jaar door kan gaan. Het festival staat gepland op 4 en 5 juni. De voorverkoop gaat van start op vrijdag 11 maart in de AladnaFM studio.

Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoksevenementen zegt vol optimisme: “We hebben twee jaar lang contact gehouden met alle betrokkenen, regelmatig gesproken met de leveranciers, de horecaondernemers, de gemeente, de beveiliging, volleybalclub Bovo. Warm houden was het devies. Nu gaan we echt beginnen met de voorbereidingen. Dit jaar gaan we knallen!” De gemeente Aalten is zeer coulant jegens het Sjokfestival. “We mogen rekenen op een prima medewerking van de gemeente.” 

“We merken dat iedereen zo uitkijkt naar een feest, we willen allemaal los! En de verwachting is dat het ook werkelijk kan. De vrijdagavond, 3 juni, staat in het teken van tribute bands”, vertelt Jordy Lammers, bestuurslid van de stichting, “dit jaar hebben we een primeur, er staan twee podia op het Lage Blik. Drie tribute bands zorgen voor non stop muziek; Yada Yada, de Herman Brood Tributeband, Stone Session brengt The Rolling Stones naar Aalten en de Bloody Buccaneers brengen Golden Earring hier tot leven. Puur nostalgie!” 

Nieuw dit keer is het Sjoksfestival Junior. Bedacht door Milan ter Haar, zoon van Christiaan. ter Haar. “Een samenwerking van onze stichting en Figulus Welzijn maakt dit mogelijk. Kinderen en jongeren kunnen genieten van een speciaal middagprogramma op de zaterdag.” Diverse Dj’s geven een show weg, er is een Atlantic Dj wedstrijd, en er staan rappers op het podium op de markt. “Het slot van het Sjoksfestival Junior zal gepaard gaan met een super Grand Finale met de Kidz Top 20, Co2, confetti, vuur en rook. Het belooft een fantastisch spektakel te worden”, aldus bestuurslid Coen Derksen. 

Het Sjoksfestival wordt afgesloten op de zaterdagavond. Vanaf 18.30 uur kunnen gasten desgewenst genieten van het sjoksdinerarrangement. “Mensen kunnen lekker eten bij een van de deelnemende restaurants, genieten van een drie-gangen-menu en daarna het festivalterrein op voor de afsluitende avond”, aldus Coen Derksen. 

Spetterende optredens op de markt worden gegeven door HIKE en De Vrienden van Aalten Live. Penningmeester Jordy Lammers geeft aan: “Dit keer met een ‘stevig’ karakter! De lokale band Kaliber staat op de planken met regionale artiesten.” Op DJ stage, Lage Blik staan lokale Dj’s op het podium voor geweldige shows. Coen Derksen: “Rogerson, Snyker, Ardex en CrÜpo staan garant voor spektakel!” 

Na de lokale Dj’s volgt de grote finale met Paor Neem’n, gevolgd door een half uurtje Dj Ardex en een half uur Dj Rogerson. “Het Sjoksfestival wordt op het Lage Blik afgesloten met een fantastische show van Feestnation. Op de markt zal HIKE de dertigste editie afsluiten.”

Doorkijkje naar Dance Area, Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks