Een moment uit de wedstrijd AZSV - Volendam. Foto: Cor Hinkamp

Fout van Freek Mulder leidt tot overwinning op Volendam

Sport

AALTEN - Meteen na de aftrap liet Volendam zien dat ze niet voor niets tot één van de titelkandidaten behoren in de Hoofdklasse B. Met opportunisme namen ze het initiatief in het begin van de wedstrijd, de gespannen koppies van de AZSV-ers lieten een schril contrast zien.

Het was dan ook niet raar dat Volendam in de negende minuut gebruik maakte van verwarring in de Rood-Witte defensie en de 0-1 scoorde. Even later moest Koen Maatkamp zich met een blessure laten vervangen door Nick van Breugel. Een minuut later beoordeelde Freek Mulder de situatie verkeerd en speelde veel te zacht terug op keeper Jasper te Kolste en kon een speler van Volendam profiteren en daarmee de 0-2 op het scorebord zette.

In plaats van bij de pakken te gaan neerzitten herpakte Freek Mulder zich en nam vanaf dat moment het voortouw en kreeg hij zijn collega’s zo gek om Volendam onder druk te zetten. Nadat Rik van der Eerden in de achttiende minuut een grote kans miste maakte hij dat goed door in de 26ste minuut een vrije trap van Yordi Orriëns te verzilveren.

Vervolgens was het vrouwen en kinderen eerst bij Volendam. In de 39ste minuut scoorde AZSV maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Het duurde tot de 42ste minuut toen alles wat Rood-Wit was weer kon juichen en Yordi Orriëns weer één van zijn gevaarlijke corners nam en Michael Vaags in staat stelde om de gelijkmaker in te koppen.

De rust ging in met een 2-2 gelijke stand. Iedereen was er van overtuigd dat de mannen van Dave de Jong maar zo de drie punten konden pakken als ze na de thee op dezelfde voet zouden doorgaan. Het was dan ook twee minuten na de rust dat Niek te Veluwe een vlammend schot loste dat de keeper van Volendam maar net tot corner kon verwerken. De Rood-Witten bleven onvermoeibaar op zoek naar de derde treffer en die kwam in de 63ste minuut toen Nick van Breugel een voorzet plaatste en Rik van der Eerden op zijn karakteristieke manier de bal op een lepe manier iets met het hoofd beroerde en zo de keeper van Volendam kansloos liet. \

In de 81ste minuut had Nick van Breugel zijn minuten er op zitten en werd hij vervangen door Quinn Vervelde. Volendam probeerde nog wel aan te zetten maar de achterste lijn van AZSV gaf geen krimp. In de 88ste minuut kwam Bram Wevers het veld in voor Joost Rasing en verving Thijmen te Kolste de moegestreden Max Rensink.

Onder groot enthousiasme van de AZSV supporters floot de scheidsrechter in de 94ste minuut af en nam AZSV drie (bonus)punten in ontvangst. Invaller omroeper Tonny te Loo maakte na de wedstrijd bekend dat Rik van der Eerden tot man van de wedstrijd was verkozen. Eigenlijk was het hele team man van de wedstrijd.