Kinderen leren over de jacht van WBE. Foto: PR
Kinderen leren over de jacht van WBE. Foto: PR

Cultuur activiteiten voor alle kinderen (Sjors creatief)

Maatschappij

AALTEN - In Aalten worden elke eerste en derde woensdag van de maand voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar leuke cultuuractiviteiten georganiseerd. Op de vrijdag is de sportcarrousel voor alle kinderen uit Aalten bij Sportpark Zuid al een begrip, een cultuurcarrousel is een mooie aanvulling in Aalten. Figulus Welzijn is de kartrekker van deze cultuur-activiteiten en organiseert in samenwerking met een aantal cultuur aanbieders zoals dans-, muziek-, creatieve- en andere verenigingen uit Aalten diverse leuke activiteiten.

In de maand februari konden de aangemelde kinderen leren koken bij Schiller met kok Jan. Deze middag hebben kinderen tijdens het hele kookproces geleerd om een chickenburger te maken. Op de derde woensdag kwamen de jagers van de WBE bij de Ahof. Jagers Jaap en Henk hebben de kinderen aan de hand van veel voorbeelden zoals opgezette dieren, een jachthoorn en dronebeelden laten zien wat het werk is van de jager. Beide activiteiten waren voor de kinderen erg leuk en leerzaam.

In maart staan er natuurlijk ook weer twee leuke activiteiten op de planning. Op 2 maart organiseren studenten van het Zone college een leuke Dolle Dieren Show bij de kinderboerderij. De studenten geven uitleg over verzorging van de dieren maar ook wat je een dier kunt leren en wat je zelf van een dier kunt leren. Op 16 maart komt de grote gele bus van de Dierenambulance bij de Ahof. De vrijwilligers van de Dierenambulance geven de kinderen uitleg over het belangrijke werk dat ze doen voor alle dieren.

Beide activiteiten zijn van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden voor deze activiteiten kan via de website www.Vitaalbad.nl De activiteiten zijn onder het kopje ‘aanbod’ te vinden bij Cultuurcarrousel. Als er vragen zijn kan altijd een mail gestuurd worden naar Michiel Stronks; m.stronks@figulus-welzijn.nl  In het boekje van Sjors Sportief en Sjors Creatief staan nog meer leuke activiteiten waar kinderen aan kunnen meedoen. Alle kinderen zijn welkom.

Leren koken bij Schiller met kok Jan. Foto: PR