Cursus Theater door Tineke Ubbels (rechts). Foto: PR

Cursus Theater door Tineke Ubbels (rechts). Foto: PR

Theatercurcus in de Koppelkerk

Cultuur

BREDEVOORT - Dit voorjaar introduceert de Koppelkerk iets nieuws: een theatercursus. De cursus wordt gegeven door theaterdocent Tineke Ubbels. Vanaf dinsdag 22 maart om 19.30 uur start de driedelige wekelijkse cursus waarbij deelnemers leren hoe het beste uit de stem en het lijf kan worden gebruikt.

De theatercursus is bedoeld voor mensen die graag eens op het toneel willen staan of willen ontdekken hoe ze meer uit zichzelf kunnen halen. In drie bijeenkomsten geeft Tineke Ubbels allerlei tips en tools om aan de slag te gaan met de performance. In de eerste bijeenkomst staat het ontdekken van de mogelijkheden van het lijf en de stem centraal. In de volgende bijeenkomsten gaan cursisten aan de slag met de performance, worden deze aan elkaar gepresenteerd en worden eventuele vervolgstappen besproken. 

Tineke Ubbels
Tineke Ubbels volgde haar opleiding tot docent theater aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Al tijdens de studie gaf zij toneellessen aan kinderen en volwassenen, en maakte zij diverse theaterproducties. Na het afronden van haar master in kunsteducatie aan ArtEZ in Zwolle in 2008 startte ze haar bedrijf KunstOpSchool. Zie ook www.kunstopschool.nu 

Praktische informatie
De cursus vindt plaats op 22 en 29 maart en 5 april 2022. De cursus gaat door bij tien deelnemers en er is maximaal plek voor zestien deelnemers. Op kunst- en cultuurbeoefening is het coronatoegangsbewijs van toepassing, net als het dragen van een mondkapje. Alles wordt op 1,5 meter afstand georganiseerd.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort, cursusdata: dinsdag 22 maart, 29 maart en 5 april van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten cursus: 55 euro. Reserveren: www.koppelkerk.nl/workshops