Mevrouw Cheng van Chinees restaurant De Kersebloesem Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning
Mevrouw Cheng van Chinees restaurant De Kersebloesem Varsseveld. Foto: Roel Kleinpenning

Kersebloesem bestaat 20 jaar

Economie

Kersebloesem bestaat 20 jaar

VARSSEVELD - Shao Feng Cheng heeft twintig jaar geleden op 1 maart de deuren geopend van haar Chinees/Indische restaurant Kersebloesem in Varsseveld. “Dat willen we vieren met een actie om onze gasten te bedanken”, zegt ze. “Op de vrijdagen en zaterdagen van 4 maart tot en met 2 april kunnen onze gasten hier komen genieten van een uitgebreid buffet met 23 gerechten voor een aantrekkelijke prijs.” 

Door Carla van der Meer

“Toen ik op 1 maart 2002 met Kersebloesem van start ging, was alles in één keer nieuw”, blikt Cheng terug. “Een nieuw restaurant in een nieuw dorp en nieuw geld, want de euro was er toen net. De eerste dagen waren best lastig om alles in goede banen te leiden, maar na een maand waren we helemaal gewend.” Cheng had daarvoor een Chinees restaurant in Arnhem. “Via vrienden hoorde ik dat dit restaurant te koop was”, vertelt ze. 

“Ik ben gaan kijken en ik vond het meteen een leuke plek door de ruimte om het restaurant. Ook ligt het fijn bij de rotonde, waardoor we goed zichtbaar zijn, en dicht bij de snelweg, zodat we een goede bereikbaarheid hebben. Het was een goede keuze om hier naartoe te gaan. De mensen zijn hier heel aardig. De sfeer is in een dorp heel wat gemoedelijker dan in de stad.”
Traditie en beleving 
In de twee decennia dat Cheng haar restaurant runt, is er uiteraard veel veranderd. “Het interieur is smaakvol aangepast, maar zonder de traditionele Chinese sfeer te verliezen. “De gasten willen toch graag de authentieke Chinese ornamenten zien waardoor ze de beleving hebben in een echt Chinees restaurant te dineren”, geeft Cheng aan.

“Wat het menu betreft, serveren we nog steeds de traditionele Indische en Chinese gerechten, waarbij de Chinese gerechten uit verschillende regio’s van dat land komen. Bijvoorbeeld kip met groenten, cashewnoten en een kruidensaus, babi pangang en foe young hai zijn nog steeds veel gevraagde gerechten. Vroeger was het vooral à la carte, maar de gasten vragen nu vaker naar een buffet. Vandaar dat we dit in het weekend serveren.”

Contact
Cheng merkt dat er tegenwoordig minder Chinees/Indische restaurants zijn, maar dat er meer wok- en sushi-restaurants zijn gekomen. In de loop der jaren heeft Cheng een vaste klantenkring opgebouwd. “De afgelopen twee jaar zijn moeilijk geweest, zoals voor iedereen”, zegt ze. “We waren open voor afhalen, maar we serveren de gerechten toch het liefste aan tafel in ons restaurant. Het contact met de gasten en even een praatje maken, is heel belangrijk. Ik vond het vooral vervelend bij het afhalen dat de mensen buiten in de kou moesten wachten op hun bestelling. Maar de mensen waren allemaal heel lief en geduldig.”

à la carte
Kersebloesem is zes dagen in de week geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen de gasten komen genieten van à-la-cartegerechten. Op zaterdag en zondag staat er een heerlijk buffet voor hen klaar, waar ze onbeperkt van kunnen genieten. Op maandag is het restaurant gesloten, tenzij het een feestdag is, want Kersebloesem is op feestdagen geopend. Gerechten afhalen kan van dinsdag tot en met zondag.
Kersebloesem heeft elke maand een nieuw maandmenu voor afhalen en een duo-menu voor twee personen. Kersebloesem verzorgt ook de catering voor groepen vanaf 10 personen. Vanaf 10 personen kunnen de cateringmenu’s opgehaald worden. Vanaf 15 personen wordt de catering thuisbezorgd. Kersenbloesem is gevestigd aan de Doetinchemsweg 49 in Varsseveld. Tel.:0315 - 243593. Website: www.kersebloesem.eu Reserveren is gewenst.