Margret Rensink, lijsttrekker GemeenteBelangen. Foto: Linda S Fotografie

Margret Rensink, lijsttrekker GemeenteBelangen. Foto: Linda S Fotografie

‘Het zijn de mensen die hier wonen, werken en leven waar het uiteindelijk om gaat’

Politiek

AALTEN - “Onze identiteit? Puur lokaal. Wij zijn 60 jaar geleden opgericht omdat men vond dat Den Haag te veraf stond van de lokale politiek. Alleen politiek actief in onze gemeente bepalen wij onze eigen koers. Het zijn de mensen die hier wonen, werken en leven waar het uiteindelijk om gaat en daar willen wij iets voor betekenen. Samen zijn wij tot veel mooie dingen in staat.” Op de lijst van GemeenteBelangen staan kandidaten uit Aalten en Dinxperlo. Ervaren en minder ervaren mensen maar allemaal enorm betrokken en gemotiveerd.

Door Waltraud Wensink

Margret Rensink, geboren en getogen in Aalten, getrouwd met een ‘Dinxpersen’ staat er als lijsttrekker helemaal achter. Ze is vriendelijk, open, oogt betrokken en is lekker ‘gewoon’. Als je met Margret aan tafel zit is geen onderwerp te gek. Ze praat graag over alles mee wat onze gemeente aangaat, weet wat er speelt en wil zich hier 100 % voor inzetten. Daarbij is de samenwerking met inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers ontzettend belangrijk. 

‘Als GemeenteBelangen zoeken we mensen op’
”Ik ben blij dat we niet meer alleen achter het scherm zitten. Wij willen op straat zijn, daar hoor en voel je wat er leeft, wat mensen belangrijk vinden. Wonen, verenigingen, voorzieningen, economie, allemaal belangrijk om onze mooie gemeente leefbaar te houden! Vier jaar geleden zagen wij dat er behoefte was en hebben gepleit voor gevarieerde, betaalbare woonplekken voor iedereen in alle kernen. De behoefte is alleen maar groter geworden. Wij willen meer keuze en vrijheid in wonen en zetten in op ‘en-en-en’. Een specialistisch team dat zorgt voor versnelde bouwprocedures, prestatieafspraken met woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars om te bepalen welke soort woningen er moeten komen. Woonplekken in leegstaande panden en woonvormen voor bijvoorbeeld jong en oud samen.”
Levendigheid
Inwoners zorgen voor levendigheid daar horen goede voorzieningen bij en een bloeiend verenigingsleven. “Voorzieningen willen wij zoveel mogelijk in stand houden. Daar moet je creatief over nadenken, krachten bundelen en kijken wat mogelijkheden zijn. Op vrijwilligers wordt steeds meer een beroep gedaan maar het aantal daalt. Onze inzet: alles doen wat vrijwilligers kan ondersteunen en motiveren. Ondersteuning kan zijn dat bij de verschillende uitdagingen een verenigingsfunctionaris meedenkt.”

“Een goed werkklimaat is iets waar je continue aan moet werken. Door thuiswerken wordt het steeds aantrekkelijker voor jongeren om in de onze gemeente te blijven wonen of terug te komen. Ons uitgangspunt voor lokale ondernemers: geef ze zoveel mogelijk vrijheid om te ondernemen en maak gebruik van hun creativiteit.”

We gaan voor een leefbare en gezonde gemeente
Margret: ”Wij gaan voor een gemeente waar iedereen kan meedoen en meetelt en kijken wat belemmeringen zijn. Is het een fysieke drempel of voelt iemand zich eenzaam en heeft hulp nodig om mee te kunnen doen? Verbinding tussen jong en oud. Informatie die iedereen begrijpt. Maar ook inzetten op preventieve maatregelen. Wij willen een samenleving waar het prettig is te leven en iedereen kan meedoen ongeacht leeftijd of herkomst.”

Mooie plekken
Margret kent de mooie plekken in Bredevoort, Dinxperlo, Aalten en het buitengebied en weet dat naast onze inwoners ook mensen van buitenaf hier graag willen recreëren. ”Het is zo mooi hier met veel natuur, daar moeten we zuinig op zijn. Wij willen recreatie en toerisme meer ontwikkelen zonder schade aan te brengen aan onze mooie gebieden, daar moet wel balans in zitten”, aldus Margret. “Lekker buiten zijn, fietsen, wandelen, zwemmen, sporten, ontspannen, dat willen wij goed op orde hebben. Ook meer groen in de kernen, dat is gezond voor mens en klimaat. Het werkt mee aan het welzijn van onze inwoners.”
Meer vrouwen in de politiek
Margret vindt het belangrijk dat vrouwen meer vertegenwoordigd worden in de lokale politiek. “Vrouwen kijken en benaderen dingen toch anders. Nu is het vooral een mannenwereld, geen afspiegeling van de samenleving. Als je kijkt naar het grote aantal vrouwelijke ondernemers in onze gemeente dan is er nog een wereld te winnen!”

‘Onze speerpunten’
GemeenteBelangen: “Lokaal wat kan, betaalbare huur- koopwoningen, versnellen woningbouw, behoud zwemvoorziening Dinxperlo, iedereen kan meedoen, meer groen in kernen, uitbreiding recreatie en toerisme, locatie kunst/cultuur Dinxperlo, nieuw industrieterrein kern Aalten, contactfunctionaris verenigingen en maatschappelijke organisaties.”

Stem 16 maart GemeenteBelangen
‘Samenwonen, samenleven en samenwerken met hart voor onze gemeente’.
Programma: www.gemeentebelangen-aalten.nl actualiteiten op Facebook en Instagram