Angelique Krüger praat het lijsttrekkersdebat aan elkaar. Foto: Jan Bijl

Angelique Krüger praat het lijsttrekkersdebat aan elkaar. Foto: Jan Bijl

Lijsttrekkersdebat in Kulturhus Lintelo

Politiek

LINTELO - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen die in Aalten meedoen met elkaar in debat op donderdag 3 maart. Platform Aalten tekent voor de organisatie van deze avond. De kern van de discussie zal de leefbaarheid van het buitengebied en de kleine kernen zijn. Niemand minder dan Angelique Krüger zal het debat leiden. Zij woont in het buitengebied van Aalten.

Met de gemeenteraadsverkiezingen op komst hebben de verschillende partijen standpunten ingenomen ten aanzien van het buitengebied en de kleine kernen, inclusief Bredevoort. Tijdens het lijsttrekkersdebat krijgen de zeven partijen de mogelijkheid hun standpunten over de woonvisie en andere thema’s te presenteren. Zij kunnen benoemen welke actiepunten er op korte termijn verwacht mogen worden als zij het nieuwe college gaan vormen. Deze avond zullen uiteraard de afvaardigingen van de verschillende participerende organisaties in Platform Aalten aanwezig zijn. 

Publiek is welkom bij het debat nu de coronamaatregelen niet meer gelden. Via belangenverenigingen is de aankondiging van het debat bekend gemaakt. AladnaFM en DinxperFM zullen zorg dragen voor een LIVE stream van het debat zodat ook de mensen thuis kunnen meekijken. Deze samenwerking is volgens Platform Aalten zeer uniek te noemen. Dinsdag 22 februari zijn alle betrokkenen in het Kulturhus geweest voor een technische en organisatorische check, een soort generale repetitie. “We willen bij het lijsttrekkersdebat op deze avond alles uit de kast halen om het professioneel te laten verlopen”, aldus een woordvoerder van Platform Aalten. Het debat begint op donderdag 3 maart om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. 

Over Platform Aalten
Platform Aalten wordt gevormd door onder andere de belangenverenigingen van de verschillende buurtschappen en kleine kernen en de besturen van de kulturhusen en verenigingsgebouwen. Deze participanten in Platform Aalten spannen zich samen in om de leefbaarheid in en vitaliteit van de buitengebieden en kleine kernen te behouden en waar nodig te verbeteren. Afgelopen jaar zijn in de gemeenteraad onder andere ‘het beleidskader gemeenschapshuizen’ en ‘de Woonvisie’ aan de orde geweest. Thema’s die voor een heel belangrijk deel invloed hebben op de leefbaarheid.

De LIVE stream link is te vinden op de website en facebookpagina van AFM en DinxperFM.


www.aladnafm.nl
www.dinxperfm.nl