Opvoeden & Zo en Omgaan met pubers

Maatschappij

Gratis cursussen die het opvoeden net wat makkelijker maken

REGIO - Iedere ouder worstelt wel eens met opvoedvragen. Want kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd een tweetal cursussen aan, Opvoeden & Zo en Omgaan met pubers. De cursussen starten in maart en zijn gratis voor ouders en opvoeders uit de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

Opvoeden & Zo, voor ouders van kinderen in de leeftijd van drie tot en met tien jaar
“Wat doe ik als mijn kind niet luistert? Hoe kan ik zorgen, dat het thuis weer gezellig is met de kinderen?” Die vragen, en nog veel meer, worden beantwoord in de cursus Opvoeden & Zo. De deelnemers bespreken onderling hun opvoedvragen en helpen elkaar oplossingen te vinden voor alledaagse situaties. De cursus bestaat uit vijf avondbijeenkomsten, steeds van 19.30 tot 21.00 uur. De eerstvolgende cursus start op donderdag 10 maart (vervolgbijeenkomsten zijn op 17 en 31 maart, 7 en 14 april). De bijeenkomsten zijn bij Jimmy’s Borculo, aan de Voorstad 13a.

Omgaan met pubers, voor ouders van kinderen uit klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs
“Wat gaat er om in het puberbrein? Hoe kom ik (weer) in contact met mijn zoon of dochter? Hoe krijg ik grip op allerlei digitale verleidingen?” Vragen over deze en andere thema’s, denk aan alcohol, drugs, relaties en seksualiteit en grenzen stellen, worden beantwoord. En er worden onderling veel ideeën en tips uitgewisseld tussen de deelnemende ouders. Ook de leuke kanten van het omgaan met een puber worden niet vergeten. De cursus bestaat uit vijf avondbijeenkomsten, steeds van 19.30 tot 21.00 uur. De eerstvolgende cursus start op dinsdag 29 maart (vervolgbijeenkomsten zijn op 5, 12, 19 en 26 april). De bijeenkomsten zijn bij Jimmy’s Neede, aan de Bergstraat 10a.

Over Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en samenwerkende organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren tot en met 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders, opvoeders en professionals in de Oost-Achterhoek. Meer informatie en aanmelden: www.preventieplatformjeugd.nl