HMV/BBB haalt Caroline van der Plas en partijvoorzitter Erik Stegink naar Aalten. Foto: PR
HMV/BBB haalt Caroline van der Plas en partijvoorzitter Erik Stegink naar Aalten. Foto: PR GARRETSEN

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging komt naar Aalten!

Politiek

AALTEN - Zaterdag 5 maart komen BBB partijvoorzitter Erik Stegink en Tweede Kamerlid Caroline van der Plas naar Aalten voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen van BBB-HMV, de eerste lokale partij die een BoerBurgerBondgenoot overeenkomst sloot met de landelijke BoerBurgerBeweging.

Van der Plas en Stegink komen naar Aalten op uitnodiging van de BBB-HMV. Er is een ontmoeting gepland op een mooie landelijke locatie, Suzie’s Farm, in de Aaltense buurschap de Haart.

In veel plattelandsgemeenten heeft de BBB het bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar bijzonder goed gedaan, ook in de Achterhoek. In Oude IJsselstreek, Aalten, Lochem en Berkelland kreeg de BBB veel stemmen. In alle plaatsen was de BBB de grootste stijger in de uitslagen. Ook landelijk staat de BBB nu op een enorme winst in de peilingen, van één zetel naar acht, een stijging van maar liefst zeven zetels. Ongekend en fantastisch dat dit nuchtere plattelandsgeluid in Den Haag gehoord wordt.

Het landelijk bestuur van de BBB realiseert zich dat ze voor de gemeenteraadsverkiezingen iets moeten doen. Zelf meedoen als partij komt te vroeg. Henk Meerdink van de Aaltense HMV heeft contact opgenomen met het partijbestuur van de BBB en verzocht of hij als plaatselijke HMV de BBB mag noemen in de naderende campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Men heeft in het landelijk bestuur van de BBB de koppen bij elkaar gestoken en het bondgenootschap bedacht. 

Onafhankelijke partijen die zich verwant voelen met de standpunten van de landelijke BBB kunnen in overleg met de BBB zo’n bondgenootschap aangaan. Daar blijkt veel belangstelling voor te bestaan. Zoveel zelfs dat er partijen teleurgesteld moeten worden. Op het partijcongres van de BBB afgelopen november heeft Henk Meerdink namens zijn HMV als eerste plaatselijke partij de handtekening gezet onder een bondgenoot-overeenkomst.

Henk Meerdink’s partij doet nu met de verkiezingen mee als BBB-HMV. Om de stem van het platteland extra kracht bij te zetten heeft de BBB-HMV op zaterdag 5 maart BBB kamerlid Caroline van der Plas en partijvoorzitter Erik Stegink uitgenodigd om de dialoog aan te gaan met plaatselijke vertegenwoordigers uit de landbouw en MKB en ZZP sectoren uit de gemeente Aalten. Ook zullen vertegenwoordigers van zuster-bondgenoot partijen uit de Achterhoek op de bijeenkomst aanwezig zijn. 

Een aantal leerlingen van Schaersvoorde krijgt ook de kans om aan Caroline vragen te stellen. Het gaat volgens HMV/BBB een fantastische bijeenkomst worden, waarin ervaringen gedeeld zullen worden, uiteraard op de herkenbare Achterhoekse manier met een lekker hapje en drankje en Achterhoekse muziek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden graag op via email: bbb.hmv.aalten@gmail.com 

Locatie: Suzie’s Farm, Loohuisweg 5, 7121 JL Aalten, zaal open vanaf 14.30 uur. Let op, er zijn een beperkt aantal plekken, vol is vol. De middag begint om 14.30 inloop, de sprekers zullen van 15.00 tot en met 17.00 uur aanwezig zijn. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage bij de ingang wordt op prijs gesteld.