Vrijwilliger worden ter ondersteuning van de mantelzorger

AALTEN - Heeft u een paar uurtjes per week over? Als vrijwilliger van de mantelzorgondersteuning bij Figulus bezoekt u kwetsbare mensen, jong en oud. Gewoon om gezelschap te bieden, voor wat aanspraak, om een spelletje te doen of om samen activiteiten te ondernemen. Misschien iets voor u? Figulus is op zoek naar vrijwilligers in de gemeente Aalten ter ondersteuning van de mantelzorger of bij hulpbehoevende mensen waarvan de mantelzorgers ver weg wonen.

Waar kunnen de vrijwilligers voor ingezet worden? Bijvoorbeeld samen er op uit gaan omdat meneer/mevrouw niet alleen kan of durft, al wandelend bijpraten over van alles en nog wat. Gezelschap zijn voor iemand met beginnende dementie, een kopje koffie drinken, een gesprekje voeren en een spelletje doen. Dan heeft de mantelzorger, vaak de partner, even de handen vrij. Ook kunnen vrijwilligers een rol spelen voor iemand die afhankelijk is van rolstoel en het heerlijk vindt om naar buiten te gaan.
"Het vrijwilligerswerk gaat om een paar uurtjes per week", aldus Figulus. "Vanzelfsprekend wordt u goed voorbereid en begeleid en worden uw onkosten vergoed." Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Korrie Dijksterhuis, coördinerend vrijwilliger op werkdagen. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-45742992 en via e-mail korriedijksterhuis53@gmail.com. Vanaf 28 februari kan ook contact opgenomen worden met Helene den Breeker, mantelzorgconsulent via 06-10108366 of h.denbreeker@figulus-welzijn.nl, zij is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.