Ruimte voor ontmoeting - Ontmoeting voor ruimte

Cultuur

BREDEVOORT - In de Sint Joriskerk wordt op zondag 27 februari vanaf 10.00 uur een Anders dan Andersdienst gehouden over het thema Ontmoeting. 

Raar woord eigenlijk: ontmoeting. Wordt de Dikke van Dale geraadpleegd dan heeft het twee betekenissen die iets tegenstrijdigs hebben. Als er volgend weekeind een ontmoeting is op het voetbalveld tussen Bredevoort en AZSV dan kennen spelers en toeschouwers elkaar al - en kunnen zij zich verheugen op die ontmoeting. 

Aan de andere kant betekent ontmoeting dat men iemand toevallig treft - misschien een bekende op een onverwachte plek - maar het kan ook zijn dat men de nieuwe buurman ontmoet die het naastgelegen huis komt bekijken. Het woord heeft dan juist iets onbekends over zich. Is het dan logisch dat die eerste ontmoeting gepaard gaat met een eerste indruk, wordt in gedachten al wat ingvuld of krijgt de ontmoeting de ruimte? 

“Ontmoeting” is het thema waar ds. Henriëtte Nieuwenhuis uit ’s-Heerenbergh-Zeddam bezoekers wil meenemen in de Anders dan Anders dienst op zondag 27 februari om 10.00 uur in de St Joriskerk in Bredevoort. Fijn dat ontmoeting weer mogelijk is in de vieringen zelf. De Anders dan Andersdienstcommissie verheugt zich op de ontmoeting met bezoekers, met elkaar en met God in deze viering.