De verdediging van AZSV stond als een huis. Foto: PR

AZSV neemt met grote mannen-voetbal drie punten mee uit Hoogeveen

Sport

AALTEN - Op het schitterende sportpark van HZVV begrepen de in het donker gehulde Rood-Witten dat er bij winst vandaag een grote slag kon worden geslagen. Dat besef straalde van het hele team af. Direct vanaf de aftrap probeerden de Hoogeveners AZSV onder druk te zetten maar de verdediging stond als een huis. AZSV wint het duel met 1-3.

Als HZVV er een keertje doorheen kwam stond daar altijd nog  doelman Jasper te Kolste. Omstreeks de 20ste minuut reageerde hij goed op een hard schot vanaf de linkerkant. De daarop volgende aanval van AZSV op het doel van HZVV had wel succes toen Niek te Veluwe uit een halve draai op het doel van de tegenstander schoot. De zwabberende bal was teveel voor de keeper van HZVV die reageerde alsof de bal uit de warme frituur kwam, 0-1 op het scorebord. HZVV probeerde snel de gelijkmaker te forceren maar de verdediging van AZSV gaf geen krimp. Eén maal leek HZVV gevaarlijk te worden maar hun doelpoging ging hoog over. Tot aan de rust bleef de thuisploeg pogingen doen om met een gelijke stand naar de thee te gaan maar, zoals gezegd, gaven de mannen achterin geen krimp.

Bij het begin van de tweede helft, Sebastian Navis had inmiddels de aangeslagen Ferran Momberg vervangen, lieten de Aaltenaren de gastheren rustig komen. Bij een uitval van AZSV schoot Rik van der Eerden hard in de handen van de keeper van HZVV. In de 62ste minuut lieten Niek te Veluwe en zijn adjudanten Koen Maatkamp en Max Rensink zien dat zij de baas waren in de gevechten op het middenveld en brachten ze Joost Rasing in stelling die vervolgens beheerst de 0-2 op het scorebord zette. Joost maakte vijf minuten later plaats maken voor Nick van Breugel.

In de 70ste minuut sloeg bij iedereen van AZSV de schrik om het hart toen Sebastian Navis een enkelblessure opliep. Strompelend tussen twee mensen zocht hij de kleedkamer op. Even later werd de moegestreden Max Rensink vervangen door Quinn Vervelde. In de 76ste minuut kreeg Bram Rensing te weinig tijd om zijn arm er af te schroeven. Vriend en vijand waren verbaasd dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Hoewel Jasper te Kolste naar de goede hoek ging werd de bal te zuiver en met de goede snelheid door de aanvoerder van HZVV binnengeschoten, wat de 1-2 betekende.

De Rood-Witten beseften dat HZVV er alles aan zou doen om de gelijkmaker te forceren maar ze lieten zich het hoofd niet gek maken. Ze wisten dat er ruimtes zouden komen die ze konden benutten. En die ruimte kwam er. Nadat Rik van der Eerden eerst nog op de paal had geschoten volgde er in de 85ste minuut een snelle aanval over rechts door Quinn Vervelde die Rik van der Eerden in positie bracht, Rik beoordeelde de situatie goed en gaf vervolgens Nick van Breugel de mogelijkheid om de verlossende 1-3 te scoren. HZVV gaf de moed op en zo werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en kon AZSV met drie punten op zak de terugreis naar Aalten aanvaarden.