Aanbesteding laadpalen Oost-Nederland naar Vattenfall InCharge

Vervoer

Aanbesteding laadpalen naar Vattenfall InCharge

AALTEN/REGIO - De aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte in Oost Nederland gaat naar Vattenfall InCharge. Met deze aanbesteding ondersteunen provincies Gelderland en Overijssel gemeenten bij de aanleg van voldoende laadpalen om de groei van het aantal e-auto’s bij te houden. De volgende stap is het ondertekenen van de concessieovereenkomst. Ook de gemeente Aalten doet mee, met de plaatsing van 9 laadpalen per jaar.

De gedeputeerden Helga Witjes (mobiliteit provincie Gelderland) en Tijs de Bree (energietransitie provincie Overijssel) zijn blij dat zoveel gemeenten hebben ingetekend voor deze concessie: 67 van in totaal 77 gemeenten uit beide provincies doen mee, inclusief de gemeente Veenendaal in de provincie Utrecht. Gemeenten zijn nauw betrokken bij deze aanbesteding. Vattenfall InCharge is inmiddels gestart met de voorbereidingen en e-rijders kunnen vanaf 15 maart al een aanvraag indienen. Het gaat om een concessie voor een termijn van 10 jaar, waar Vattenfall InCharge de eerste 3 jaar exclusief mag plaatsen.

In elke deelnemende gemeente worden jaarlijks een aantal laadpalen voor de vraag uit geplaatst, op plekken waar vraag wordt verwacht. Het gaat per gemeente jaarlijks om aantallen tussen de 1 en 50 laadpalen, afhankelijk van de grootte van de gemeente, het aantal woningen met een eigen oprit en het verwachte aantal elektrische auto’s. “Die plekken zijn door gemeenten aangegeven op plankaarten. Dat leidt tot meer snelheid bij het plaatsen”, aldus Helga Witjes.

Ook in de gemeente Aalten
Vattenfall InCharge is ook in de gemeente Aalten de partij die de komende jaren de laadpalen plaatst. In de gemeente Aalten worden jaarlijks 9 laadpalen proactief, dus voor de vraag uit, geplaatst. De plankaart waarop de locaties daarvan zijn aangegeven, is binnenkort beschikbaar.