ChristenUnie helpt samen met stichting Present. Foto: PR

ChristenUnie helpt samen met stichting Present. Foto: PR

‘Omzien naar elkaar zit in kleine dingen’

Politiek

AALTEN - Op zaterdagochtend 19 februari heeft de ChristenUnie de handen uit de mouwen gestoken door te helpen bij een gezin dat hulp goed kon gebruiken. Stichting Present heeft gezorgd voor de klus en het nodige contact gelegd. 

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die hulp nodig hebben en vrijwilligers die graag willen helpen. Het werk van Stichting Present staat heel dichtbij de waarden waar de ChristenUnie voor staat, namelijk elkaar helpen, omzien naar elkaar, eenzaamheid tegengaan en de neerwaartse spiraal van armoede doorbreken.  

Het kan namelijk heel makkelijk zijn om praktisch de handen uit de mouwen te steken, een klus in huis of in de tuin op te pakken en zo een ander te helpen. Omzien naar elkaar hoeft helemaal niet groot te zijn. Het zit ‘m juist in de kleine dingen. Dit is hét tegengeluid van de ChristenUnie tegen eenzaamheid en individualisme. “Het is meer dan ooit belangrijk om te geloven in en te werken aan een gemeente waar het niet meer gaat om ‘ik’, maar om ‘wij’. Daar wil de ChristenUnie zich sterk voor maken, want samen laten we Aalten bloeien!”