Werk van Anke Land. Foto: PR
Werk van Anke Land. Foto: PR

Rondleidingen van textielkunstenaar Anke Land

Cultuur

BREDEVOORT - Op zondag 6 maart geeft textielkunstenaar Anke Land om 13.00 en 16.00 uur een persoonlijke rondleiding door de expositie ‘Tijdspinsels’ in de Koppelkerk in Bredevoort. In de rondleiding zal ze nader ingaan op de werken waarmee ze momenteel exposeert.

Het werk van Anke Land gaat over migratie, transitie en het verglijden van de tijd. In haar wandkleden legt ze de actualiteit uit de media vast. Zo dienen krantenfoto’s van bijvoorbeeld overvolle boten met migranten als basis van haar werk. De abstracte en moderne verbeelding van de actualiteit verbindt ze met traditionele ambachtelijke technieken. Door te weven met goud en transparante stoffen brengt ze de kwetsbaarheid en de vluchtigheid van het leven over: ‘Memento vivere’: gedenk te leven in plaats van ‘Memento mori’: gedenk te sterven.

De reguliere rondleidingen door de expositie die de Koppelkerk om 14.00 en 15.00 uur aanbiedt, zullen die dag worden aangevuld met persoonlijke inbreng van Anke. Aanmelden voor de rondleiding van Anke Land en de reguliere rondleiding kan via www.koppelkerk.nl. Er is plaats voor maximaal 8 personen per rondleiding. Entree: 6 euro, inclusief kop koffie/thee.