Het team van De Duif Mannenmode. Van links naar rechts: Sjoerd, Carla, Bianca, Frans en Ties. Foto: Ron Rensink
Het team van De Duif Mannenmode. Van links naar rechts: Sjoerd, Carla, Bianca, Frans en Ties. Foto: Ron Rensink RON RENINK FOTOGRAFIE

De Duif Mannenmode op een nieuwe stek

WINTERSWIJK - Al meer dan veertig jaar is De Duif Mannenmode een begrip in Winterswijk en omstreken. Sinds kort is de winkel verhuisd naar de Wooldstraat 32. Frans Migchelsen en Bianca Wolters zijn erg blij met hun nieuwe winkel. Zij hebben de plek helemaal ingericht in hun eigen stijl. Buiten zien de mensen, zoals ze gewend zijn van De Duif Mannenmode prachtige etalages. 'Wi'j bunt open' is er te lezen op de borden bij ingang. Bezoekers voelen zich meteen welkom. Frans, Bianca en de medewerkers zijn er helemaal klaar voor om iedereen welkom te heten in de nieuwe winkel. 

Door Verona Westera

"Er moet geen drempel zijn om hier binnen te komen lopen. Het moet voelen zoals thuis", vindt Bianca. In die opzet zijn ze helemaal geslaagd. De winkel is sfeervol en huiselijk ingericht. Een mooie grote tafel midden in de winkel nodigt uit om even een kopje koffie te drinken of aan te schuiven voor een praatje. De oude motoren, kasten en accessoires brengen een rustieke sfeer en de planten van Bianca geven de finishing touch. Een bezoek aan de winkel wordt een beleving. Niet alleen door de kleding maar Frans en Bianca hebben beiden oog voor aankleding en interieur. Kasten, schappen, de toonbank, alles is door hen zelf gezocht en ze kennen het verhaal erbij. 

"Ons assortiment in deze nieuwe winkel is eigenlijk redelijk hetzelfde gebleven", legt Frans uit. "We hebben één merk eruit gedaan, omdat dat merk bij de buren te verkrijgen is, maar verder is het zoals het was. Mannen kunnen zich hier van top tot teen in het nieuw steken, van business tot casual." Heren hoeven zelfs niet meer naar een andere zaak voor een passend parfum. "Wij hebben met onze Doffer zelfs een goede geur erbij", lacht Bianca. 

Frans en Bianca zijn erg blij dat ze de stap hebben genomen om te verhuizen met De Duif Mannenmode. "Corona heeft ons serieus aan het denken gezet", legt Frans uit. "Juist daarom hebben we ook deze stap genomen", vult Bianca aan. "Het is spannend allemaal, maar het is nu echt van ons zelf en dat geeft ons rust, maar ook weer meer voldoening en uitdaging." Ondertussen glunderen Frans en Bianca vol trots als ze hun nieuwe winkel rondkijken. "We hebben hier een prachtige plek ook. Er is op dit punt in het centrum altijd beweging. De ondernemers om ons heen zijn altijd geopend. Het is een prachtige plek",  vindt Frans. "We hebben hier nu echt een mannenhoekje", lacht Bianca. "Er zijn twee herenkledingzaken en Obbink zit hier tegenover en er is eetgelegenheid. Dat is toch een mannenhoek te noemen."

Voor mannen die overdag werken en in het weekend ook geen tijd hebben om langs te komen, komt Frans graag in de avond even terug naar de winkel. "Bel gewoon even en dan maken we een afspraak. Net zo makkelijk."


tel. 0543-522525

Het nieuwe onderkomen van De Duif Mannenmode. Foto: Eigen foto