Bijeenkomst ‘Hoogbegaafdheid… meer dan alleen slim!'

Voor iedereen in de omgeving met een hoogbegaafd kind

WINTERSWIJK - Het Preventie Platform Jeugd houdt op donderdag 10 maart een informatiebijeenkomst over hoogbegaafdheid bij kinderen. De bijeenkomst is dit keer niet voor ouders en opvoeders, maar voor alle anderen die in hun omgeving met een hoogbegaafd kind te maken hebben, en daar meer over willen weten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats bij het Gerrit Komrij College, Parallelweg 7 in Winterswijk.

Hoogbegaafde kinderen zijn niet alleen slim. Ze hebben vaak een bijzonder goed inzicht in menselijke interactiepatronen, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en niet zelden moeite met autoriteit. Dit maakt dat het contact met hun omgeving niet altijd makkelijk is. In de bijeenkomst op 10 maart worden deelnemers door gastsprekers Ria Groen en Karin Elburg, specialisten op het gebied van hoogbegaafdheid, meegenomen in de wereld van het hoogbegaafde kind zodat zij beter begrepen worden door mensen in hun omgeving. 

Bijeenkomst

gericht op

onder andere

familie, 

buren, 

sporttrainers


Dit keer niet voor ouders
Voor ouders, die veel intensiever met de opvoeding van hoogbegaafde kinderen te maken hebben, biedt het Preventie Platform Jeugd speciale oudercursussen (Slim Opvoeden, start op 7 april).

De informatiebijeenkomst op 10 maart richt zich op opa's, oma's, andere familieleden, buren, vrienden, sporttrainers, begeleiders en andere belangstellenden die meer inzicht willen krijgen in de leefwereld van ‘slimme kinderen' en hen zo beter willen leren begrijpen.

Aanmelden noodzakelijk
Op de website van het Preventie Platform Jeugd: www.preventieplatformjeugd.nl/hoogbegaafdheid is meer informatie over de bijeenkomst te vinden.
Geïnteresseerde inwoners uit de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk kunnen zich hier aanmelden.