Hans Sennema - Natuur Slaat Terug. Foto: PR
Hans Sennema - Natuur Slaat Terug. Foto: PR

Kunstenaarsechtpaar Hans en Anja
Sennema exposeert in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Vanaf 25 februari zijn in de bovenzaal van de Koppelkerk de schilderijen, houtsneden, monotypes en tekeningen van de kunstenaars Hans en Anja Sennema te zien. Hoewel ze al jaren samen zijn, hebben ze beide hun eigen kunstenaarspraktijk. Waar Hans zich voornamelijk richt op het vervormen van de werkelijkheid, laat Anja zich leiden door de tijd en ruimte. 

Het startpunt van het werk van kunstenaar Hans Sennema is de realiteit. Vervolgens probeert hij de werkelijkheid naar zijn hand te zetten met verschillende technieken. Zo maakt hij houtsneden, tekeningen, schilderijen en combinaties hiervan. In al zijn werk speelt de compositie, met name de Gulden Snede, een belangrijke rol. Hiermee probeert hij door middel van 'trial and error' tot dynamische en toch evenwichtige werken te komen, waarbij verstand, gevoel, harmonie en disharmonie in balans zijn.

Het uitgangspunt van Anja Sennema haar beeldende werk zijn haar eigen teksten en gedichten. Ze laat zich leiden door begrippen als tijd en ruimte en probeert deze vorm te geven door ze om te zetten in woorden en beelden. Dit leidt tot een compositie waar beeld en woord samenkomen.

De expositie opent voor publiek op vrijdag 25 februari. De expositie is tot en met zondag 10 april te bezoeken. Kunstenaars Hans en Anja Sennema zijn op zondag 10 april vanaf 13.00 uur aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.
Bezoek aan de Koppelkerk is volledig volgens de richtlijnen voor veilig bezoek rondom de coronamaatregelen. Het reserveren van een tijdslot is noodzakelijk voor een bezoek aan de exposities. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag biedt de Koppelkerk om 14.00 en 15.00 uur een uitgebreide rondleiding aan door de expositie in de kerkzaal voor een select aantal bezoekers. Entree is 6 euro inclusief een kop koffie/thee. Reserveren: www.koppelkerk.nl.

Anja Sennema - Eerst Duidelijk Dan Snel. Foto: PR