The Kilkenny’s. Foto PR
The Kilkenny’s. Foto PR

Gerry Colvin en The Kilkenny’s op podium in IJzerlo

Muziek

IJZERLO - Een weekend vol luistermuziek van bekende artiesten uit Engeland en uit Ierland. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart spelen er in het kleine theater bij Boerderij ’t Westendorp in IJzerlo twee bands van wereldformaat. Wie er bij wil zijn, moet zich aanmelden. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Vrijdag 18 maart speelt de folk-poplegende Gerry Colvin met z’n band. Gerry voelt zich thuis in kleine clubs, maar gaat ook mee op tournee met grote bands als Status Quo. Deze multi-getalenteerde singer-songwriter speelt al zijn eigen materiaal en combineert pakkende melodieën met doordachte teksten over liefde, samenleving, angst en Johnny Cash. “Gerry is een ongelooflijke showman, een indrukwekkende muzikant, een slimme woordsmid en een geweldige verteller. Verwacht gewoon een geweldige avond entertainment van deze buitengewone artiest. Eenmaal gezien, nooit vergeten. Plezier gegarandeerd”, laat de organisatie weten. Meer informatie staat op www.gerrycolvin.co.uk

Zaterdag 19 maart staat de bekende band The Kilkenny’s op het programma. Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal het repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in Europa en Amerika.
De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als whisky en het glas.
The Kilkenny’s vulden de afgelopen jaren het gat dat is achtergelaten door bands als The Dubliners en The Clancy Brothers, maar ze gaven wel de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze elke zaal gemakkelijk mee. Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Ze speelden onder meer op de Zwarte Cross. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek. Meer informatie op www.thekilkennys.com

Informatie over tijden, toegang en reserveren is te vinden op: www.hetwestendorp.nl.

Gerry Colvin. Foto: Kevin Smith