Een moment uit de wedstrijd AD'69 tegen GWVV. Foto: PR

AD’69 pakt koppositie in 4C terug door winst op GWVV

Sport

AALTEN - Door een mooie overwinning op GWVV pakt AD’69 de koppositie in de vierde klasse C KNVB terug. De Aaltenaren wonnen de thuiswedstrijd met 3-1.

AD’69 hoefde niet lang te wachten op de eerste goal, met een ingestudeerde vrije trap waarbij Jeroen Scholten voor de afleiding zorgde was het Tom Elferink die met zijn schot op doel de eerste treffer op zijn konto kon bijschrijven. Wederom een aanslag op Dylan Bauhuis werd in de vijfgiende  minuut bestraft met een gele kaart, echter werd de vrije trap niet met een treffer verzilverd. Tot de 30ste minuut was GWVV nog niet gevaarlijk geweest en wist pas in het laatste kwartier voor rust in de buurt van het Aaltense doel te komen.

In de tweede helft had AD weer het initiatief en GWVV liet het over zich heen komen. Meerdere kansen voor AD’69 deden zich voor, met name Tom Elferink werd vaak in stelling gebracht maar de 2-0 werd pas in de 65ste minuut gescoord toen bij een hoge voorzet richting het doel van GWVV de opeens door een GWVV-speler met de hand werd weggeslagen waardoor de arbiter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Aan Tom Elferink de eer om de 2-0 te scoren. Met een 2-0 voorsprong en met meerdere kansen op de 3-0 had AD’69 de wedstrijd makkelijk kunnen uitspelen echter de gasten wisten in de 75ste minuut te scoren toen uit een cornerbal een GWVV-speler met bruut geweld door de AD-verdediging stormde, de AD-verdediging had hierop geen antwoord en de speler verdween met lijf en bal ver over de doellijn.

Met nog een kwartier te spelen en een 2-1 voorsprong tegen GWVV zag de wereld er opeens een stuk minder rooskleuriger uit. Pas in de 93ste minuut werd de verlossende 3-1 gescoord. Vanuit een vrije trap van Jeroen Scholten werd de bal doorgekopt door Dylan Bauhuis naar Tom Elferink, met een fantastische volley werd de bal richting het doel van GWVV gelanceerd en de keeper was kansloos. Op basis van doelsaldo vindt AD’69 zich terug aan de kop in de competitie.