Een scene uit de film Amazing Grace. Foto: PR
Een scene uit de film Amazing Grace. Foto: PR

Amazing Grace draait in filmtheater Schiller

Cultuur

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont ‘Amazing Grace’ (docu 2020), over het leven van Aretha Franklin, op zondag 20 februari vanaf 16.30 uur,. Entree is 8 euro (excl bankkosten).

Ze gaat onopvallend de zaal binnen, ze lacht even, verzamelt de moed en begint dan te zingen. Steeds krachtiger voert haar stem het publiek weg naar de oneindigheid van het paradijs. In januari 1972 maakte Aretha Franklin haar legendarische album ‘Amazing Grace’ met een koor in een kerk. Op het hoogtepunt van haar roem nam ze de beslissing om terug te keren naar waar ze begon, naar de wereld van gospelmuziek.

Aretha Franklins live-album Amazing Grace was in 1972 een enorme hit. De bijbehorende concertregistratie mislukte door filmtechnisch geblunder. Bijna een halve eeuw later zijn de opnamen, met hedendaagse technologie, alsnog verwerkt tot een memorabele muziekfilm.
Franklins dubbelelpee Amazing Grace, groeide in korte tijd uit tot het best verkochte gospelalbum allertijden, de op de platenhoes aangekondigde film van ‘Sidney’ Pollack kwam er niet. Totdat muziekproducent Alan Elliott in 2010 een bedrijf vond dat de ondergronds opgeslagen 16mm-films digitaal kon restaureren en synchroniseren.  

Door corona zijn er een aantal zaken gewijzigd bij Filmtheater Schiller. Men moet 1.5 meter afstand houden en daarom is het aantal zitplaatsen beperkt tot 18. Om het aantal bezoekers goed te monitoren zijn tickets uitsluitend online te koop via de site. Meer informatie is te verkrijgen via tel. 0543-472230.


www.oerkroegschiller.nl