Afbeelding

Ooievaarsnest geplaatst bij de Ahof

Natuur

AALTEN - Woensdagmorgen is bij de Kinderboerderij van de Ahof, de wei waar de herten rondlopen, een ooievaarsnest geplaatst. In die wei stond al een paal bij het voederhuis voor de herten. Van kinderen kwam weleens de vraag, “wat doet die paal daar”? Dat bracht Michiel Stronks van Figulus op het idee om daar een ooievaarsnest op te maken. Henk Obbink, lid van Wildbeheereenheid (WBE) is met wilgentakken aan de slag gegaan, om een ooievaarsnest te maken. De takken kwamen van de wilgen die bij de Ahof staan en daar jaarlijks geknot worden.

Het gevaarte met een doorsnee van meer dan een meter, moest op de meters hoge paal geplaatst worden. CWV Barlo schoot te hulp en stelde een hoogwerker beschikbaar. Op de druilerige woensdagmorgen van 9 februari werd het nest geplaatst, in de hoop dat daar in de komende jaren een ooievaarspaar zal gaan nestelen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid niet op korte termijn gaan gebeuren, omdat de ervaring leert dat een ooievaar er wel zeven jaar over kan doen om op een nieuwe plek te gaan broeden.

In de komende periode zal er vaker een samenwerking tussen Figulus, de Kinderboerderij en de WBE. plaatsvinden. Men wil kinderen kennis laten maken met de natuur en vooral wat de natuur nog meer kan bieden. Educatie, vermaak en inspiratie in één.

Afbeelding
Afbeelding