Boekjes & Babbels weer van start. Foto: PR

Boekjes & Babbels weer van start. Foto: PR

Boekjes & Babbels in de bibliotheek

Maatschappij

AALTEN - Vanaf vrijdag 18 februari start de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer met Boekjes & Babbels. Dit is een wekelijks voorlees-speel-muziek-uurtje voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 4 jaar in de Bibliotheek Aalten.

Voorlezen is belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling van elk kind, voorlezen prikkelt de fantasie, en voorlezen is leuk! Tijdens Boekjes & Babbels kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen komen luisteren naar verhalen, zingen en spelen. Daarnaast  krijgen ze tips over voorlezen en is er de mogelijkheid om samen met het kind boekjes uit te zoeken voor thuis en hier advies over de vragen. Ook is het een leuke gelegenheid om, onder het genot van een kop koffie of thee, andere (groot)ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken.

Wekelijkse bijeenkomsten
Boekjes & Babbels is wekelijks in de Bibliotheek Aalten. Deze bijeenkomsten worden thematisch ingericht en bij de eerste bijeenkomst in de maand schuift een verpleegkundige van Yunio aan. Er is dan ook gelegenheid om vragen aan haar te stellen. Boekjes & Babbels gaat van start op vrijdag 18 februari van 9.00 tot 9.45 uur in de Bibliotheek Aalten. Kijk voor meer informatie op www.achterhoeksepoort.nl of blijf op de hoogte via de Facebookgroep Boekjes en Babbels Aalten.