John Heinen wil met zijn nieuwe winkel in een gat in de markt springen. Foto: Barbara Pavinati
John Heinen wil met zijn nieuwe winkel in een gat in de markt springen. Foto: Barbara Pavinati

'Ik verkoop bijzonder leer met bijzondere printjes en effecten'

John Heinen opent winkel met leer

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – “Ik wil de mensen in de Achterhoek graag bedienen door in een gat in de markt te springen. Hier in de regio is er namelijk niemand die leer verkoopt. Ik hoor regelmatig dat mensen daarvoor helemaal naar Brabant over Overijssel gaan. Dat is nu niet meer nodig,” vertelt een bevlogen John Heinen, eigenaar van Heinen Leder. Vanaf 1 januari zit hij een in klein pand aan de Galileïstraat 5 in Lichtenvoorde waar hij leer verkoopt en waar iedereen meer dan welkom is.

Bijzonder leer
“Mijn klanten zijn voornamelijk stoffeerders van meubels en mensen die tasjes of andere lederwaren maken in het kader van hun hobby. Ook verkoop ik autoleer dat bijvoorbeeld iemand die een auto aan het restaureren is en voor het binnenwerk kan gebruiken. Dat is leer dat normaal gesproken in Porsches en Mercedessen gaat,” legt John uit,

Speciale kleuren
"Verder verkoop ik ook bijzonder leer met bijzondere printjes en effecten. Ook heb ik speciale kleuren, want leer is in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Het is bewerkt leer van koeien met een mooie glans, een goede sterkte en dikte. Je kan bij mij een hele, halve of een kwart huid kopen.
Voor de beeldvorming: een kwart huid is ongeveer een vierkante meter. Ook heb ik restantenmateriaal in de aanbieding. Ik heb samenwerkingsverbanden met diverse looierijen in Nederland en in het buitenland. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Ecco en Mastrotto.”

Welkom
“In mijn dagelijkse leven ben ik kwaliteitscontroleur van leer bij mijn andere bedrijf, Heinen Leather Quality Control waar ik half- én eindproducten controleer. Daarom kan ik niet alle dagen open zijn. De mensen zijn welkom op vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het is zeker de moeite waard om langs te komen en ik nodig dan ook iedereen uit om een keer te komen kijken,” besluit John.

Facebook: heinenlederlichtenvoorde
Instagram: heinenleder2021
Mail: info@heinen-lqc.nl
Tel: 06-18422039