Evelien te Grotenhuis-Prinzen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Evelien te Grotenhuis-Prinzen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Opening Lingeriezaak ‘Blossom by Eve’

DINXPERLO - Na maanden van voorbereiden en ideeën uitwerken was het vrijdag 4 februari dan eindelijk zover voor de 35-jarige Evelien te Grotenhuis-Prinzen. Op deze dag opende de in Dinxperlo wonende Evelien haar lingeriezaak Blossom by Eve aan de Hogestraat in Dinxperlo. De enthousiaste onderneemster is er klaar voor om de klanten in haar winkel te ontvangen en te bedienen. 

Door Daniëlle Jolink

Bij binnenkomst springt direct het prachtige kleurenpalet in het oog. Chique donkergroen gecombineerd met stoer roze, mooie behangetjes in de pashokjes, heerlijke fauteuils, gezellig gesitueerd bij een elektrische haard om een kopje koffie te drinken tijdens het wachten of passen. Prachtige lingerie in zowel basis als trendkleuren hangen overzichtelijk uitgestald door de winkel. Aangevuld met de rekken nacht- en badmode. 

Jarenlange ervaring
De wijze van inrichten verraadt dat Evelien al jarenlange ervaring heeft in de lingeriebranche, twaalf jaar om precies te zijn. Ze is begonnen op kantoor bij LingaDore in Dinxperlo, vanuit daar als vertegenwoordigster van dit merk heeft ze samengewerkt met diverse lingeriezaken en later toen de kinderen kwamen was ze werkzaam als verkoopster in een lingeriezaak.

Evelien: “Heel lang heb ik gedacht dat wanneer de jongste naar school zou gaan dat ik dan weer zou gaan studeren. Maar tijdens de eerste lockdown werd er een klein zaadje geplant om een eigen lingeriezaak te beginnen. En na heel veel gesprekken, onder andere met Willy van Lingerlo, begon het idee steeds meer vaste vorm te krijgen en besloot ik er voor te gaan.” 

Eigen lingeriezaak
Met het sluiten van Lingerlo openden zich de deuren naar haar eigen lingeriezaak: ‘Blossom bij Eve’. De winkel werd leeggehaald en als een blank canvas ingericht naar haar eigen ideeën. Evelien: “Ik heb geprobeerd om een collectie samen te stellen in allerlei soorten en maten waarmee ik een breed publiek kan bedienen."

"Vertrouwde merken voor de klanten van Lingerlo, zoals Prima Donna, Mary Jo, Anita en Mey, hangen ook weer hier bij mij in de winkel. Maar ik heb ook een aantal nieuwe merken, zoals Ten Cate voor kinderen en volwassenen, Love Stories voor de wat jongere dames en Aubade, een wat luxer merk. Ik wilde mijn winkel heel graag hip en eigentijds inrichten, maar ook een rustige basiscollectie hangt er in de rekken. Op deze manier hoop ik dat er voor eenieder wat wils is."

Uitnodigende sfeer
"Ook vind ik het heel belangrijk dat de winkel een fijne, uitnodigende sfeer heeft. Vaak vinden vrouwen het kopen van lingerie helemaal niet zo leuk. Ik hoop met mijn winkel eigenlijk te bereiken dat het een soort van uitje wordt. Gewoon op je gemak dingen passen, onder het genot van een kopje koffie of thee in een ongedwongen prettige sfeer.”

Qups van Proudbeast
Onderscheidend is Evelien met de verkoop van de Qups van Proudbreast. “Dit is een lichtgewicht prothese in de vorm van soft inlegcups voor dames die een borstamputatie hebben gehad. Ik ben heel erg blij dat ik deze in mijn assortiment mag hebben, omdat deze cups ervoor zorgen dat deze vrouwen die zo’n ingrijpende operatie hebben gehad toch de bh van hun keuze kunnen dragen, omdat deze cups in iedere bh in te leggen zijn.”

Avondafspraak met vriendinnen
Blossom by Eve is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Evelien is alle dagen in de winkel aanwezig en zal op sommige dagen ondersteund worden door Janny Westerveld en Aafke Kleinhesselink. Ook is het mogelijk om buiten de openingstijden een avondafspraak te maken met bijvoorbeeld een groepje vriendinnen, om samen onder het genot van een hapje en drankje in privésfeer te shoppen.
In de toekomst wil Evelien ook graag Ladiesnights organiseren. In de openingsweek waren er diverse acties, zoals goodiebags, winacties en een kennismakingskorting van twintig procent op de gehele collectie van Ten Cate. Om op de hoogte te blijven van alle ins en outs kan men terecht op @blossom_by_eve op Instagram of Facebook.

Evelien te Grotenhuis-Prinzen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Evelien te Grotenhuis-Prinzen. Foto: Frank Vinkenvleugel