Een spelmoment uit de wedstrijd van Aladna/De Issel. Foto: PR

Korfballers winnen met dubbele cijfers

Sport

AALTEN - Aladna/De Issel is de herstart van de competitie goed begonnen. Nadat de korfbalcompetitie een kleine twee maanden heeft stilgelegen vanwege de coronamaatregelen, werd de thuiswedstrijd tegen Diderna met maar liefst 23-5 gewonnen.

Deze wedstrijd was pas de derde dit seizoen in de zaalcompetitie. Een van de twee voorgaande wedstrijden was ook al tegen Diderna, in Dieren verloor Aladna/De Issel destijds nog. Maar deze thuiswedstrijd verliep totaal anders. Van begin af aan speelde Aladna/De Issel goed en kwam al vrij snel op een 5-0 voorsprong. Tegenstander
Diderna stelde daar aanvallend weinig tegenover waardoor al snel duidelijk werd dat dit een vrij makkelijke wedstrijd zou worden voor Aladna/De Issel. Bij de rust was de wedstrijd met een 10-1 stand eigenlijk al beslist.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld als de eerste, Aladna/De Issel had veelvuldig balbezit en maakte het ene doelpunt na het andere. Wat uiteindelijk resulteerde in een ruime overwinning van 23-5. Topscorers waren Frank Hendriksen met 8 en Michiel Toebes met 6 doelpunten.