Vrijwilligers van het Repair café. Foto PR

Vrijwilligers van het Repair café. Foto PR

Repair café Aalten weer open

Maatschappij

AALTEN - Het Repair Café Aalten opent wekelijks elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur haar deuren voor het publiek. Mensen kunnen terecht voor reparaties aan kapotte apparaten. 

Het Repair Café Aalten is actief in De Hofnar met het repareren van diverse spullen zoals elektrische apparaten. Te denken aan koffiezetmachines, stofzuigers en scheerapparaten. Maar ook andere spullen zoals poppen, klokken en horloges hebben door reparatie een nieuw leven gekregen. 

In de afgelopen negen jaar heeft het Repair Café vele apparaten gered van de stort. En de vakmensen hebben veel eigenaren vreugde gegeven door apparaten van hun ouders of dierbaren weer een tweede (of derde) ronde te geven. Hierdoor kunnen deze apparaten opnieuw worden gebruikt maar het bespaart tegelijkertijd ook veel grondstoffen die nodig zijn voor de productie voor nieuwe apparaten.

Elke donderdag tussen 14.00 en 16.30 uur staan diverse vaklieden klaar, elektriciens en mensen die verstand hebben van andere technische disciplines helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampen, föhns, speelgoed, fietsen, alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie voor een tweede ronde. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.