Aalten, Markt, muziektent, 1948. Foto: collectie Leo van der Linde
Aalten, Markt, muziektent, 1948. Foto: collectie Leo van der Linde

Zoekplaatje, muziektent, markt Aalten

Cultuur

AALTEN - Deze foto is gemaakt in 1948 in Aalten, bij de markt. De muziektent staat op de afbeelding, er zijn veel mensen op de been. Wie heeft meer informatie en fotomateriaal over de muziektent Aalten? 

Door Leo van der Linde

Tot aan de jaren zeventig stond aan de Markt in Aalten een muziektent. Hiervan is bekend dat deze in de jaren dertig hier neergezet is. Er werden regelmatig muziekuitvoeringen gehouden in en rond deze muziektent. Hier is een foto uit 1948 te zien. Dit heeft vast en zeker te maken met de festiviteiten rond het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina en de intrede van haar dochter Juliana als koningin in dat jaar. Wie heeft informatie en fotomateriaal over de beginperiode van deze muziektent, de uitvoeringen welke er werden gehouden en eventueel van de afbraak van deze muziektent? 

Reacties zijn welkom bij: redactie@aaltenvooruit.nl Ook kan men contact opnemen met Leo van der Linde, Bilderdijkstraat 24, 7121 VL Aalten. Tel. 06 50 423 323. Foto’s en ansichten van Aalten, Bredevoort en buurtschappen voor deze rubriek zijn nog steeds van harte welkom voor de rubriek Zoekplaatje.