Staand links Sandra Nijman die het pakketje met lekkers overhandigt aan Rudi Radstaak van Kramp. Foto: Marco van Lochem.
Staand links Sandra Nijman die het pakketje met lekkers overhandigt aan Rudi Radstaak van Kramp. Foto: Marco van Lochem.

Prachtige gift Kramp Varsseveld

Maatschappij

AALTEN - Wat een oproep op de Facebookpagina ‘Je Bent Een Aaltenaar’ teweeg kan brengen, hebben ze bij de Kinderboerderij bij de Ahof ondervonden. Op een verzoek of iemand speelgoed heeft waar de kinderen bij de kinderboerderij mee kunnen spelen, kwam een onverwacht grote geste van Kramp Varsseveld.

Door Marco van Lochem

In principe op elke eerste vrijdagmorgen van de maand zijn kinderen in de leeftijd van anderhalf tot vier jaar welkom bij de Kleine Bözzels. Drie vrijwilligers gaan met de kinderen aan de slag en voor de ouders is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten of met hun kinderen een activiteit te doen. Spelen met het aanwezige speelgoed, de dieren verzorgen of andere activiteiten, het is allemaal mogelijk. Op een speelse wijze komen de kinderen in contact met de natuur en leren ze omgaan met dieren en planten. Zorgorganisatie Estinea zorgt ervoor dat de kinderen een glas ranja krijgen en van Lensink Aardappelen krijgen de kinderen elke keer een appel.

De oproep van vrijwilligster Sandra Nijman op de genoemde Facebook pagina leverde een aantal reacties op, waaronder een tip om contact op te nemen met Kramp Varsseveld. Samen met de andere vrijwilligers heeft Sandra een lijstje gemaakt met daarop de wensen. Zo stond er onder andere een kweekbak, bolderkar en een traptractor op. De verwachting was dat één of twee dingen gesponsord zouden worden, maar de verbazing was daardoor des te groter dat nagenoeg alles van het lijstje gebracht werd.

Vrijdag 4 februari was de overhandiging van het speelgoed. Sandra Nijman nam van Rudi Radstaak van Kramp de gift officieel in ontvangst. Als dank kreeg hij een door Estinea gemaakt pakketje met lekkernijen. Met een woord van dank van beiden werd het officiële moment met applaus beëindigd. De aanwezige kinderen gingen daarop met het nieuwe speelgoed aan de slag.

Beheerder van de Kinderboerderij Peter Jansen gaf aan dat deze gift een prachtige impuls is voor de activiteiten voor de kinderen. Met de aanwezige dieren, het nieuwe speelgoed en de ideeën en enthousiasme van de vrijwilligers, ziet de toekomst er goed uit. Voor meer informatie kan men terecht bij www.vitaalbad.nl of een mail sturen naar dekleinebozzels@gmail.com Tevens is bij de ingang van de Kinderboerderij meer informatie te vinden over de aanvangsttijden en dagen, waarop met andere Kleine Bözzels aan de slag kan worden gegaan.