Yanique Kleinhesselink en Robin Visser aan het klussen. Foto: Marco van Lochem
Yanique Kleinhesselink en Robin Visser aan het klussen. Foto: Marco van Lochem

Opening Pop Academie Aalten dichtbij!

Muziek

AALTEN - De Achterhoek bruist van het muzikale talent. Hoe mooi zou het zijn dat er een plek is waar talent zich kan ontwikkelen. Zaterdag 5 maart zal de Pop Academie Aalten aan de Nijverheidsweg 7E officieel zijn deuren openen. Iedereen die iets met muziek heeft, kan daar terecht voor lessen en workshops.

Robin Visser en Yanique Kleinhesselink zochten voor hun zangbedrijf Het Stembureau een locatie in Aalten voor de inmiddels vijfde vestiging en besloten hier gelijkgestemden bij te betrekken. Zo ontstond het idee voor een heuse Pop Academie. Yanique, van oorsprong een Aaltense, is vocal coach en Robin is een gepassioneerd drummer en ze willen de liefde voor het vak graag overbrengen aan geïnteresseerden.

Na weken van klussen, verven en vloertjes leggen, is het begin maart de hoogste tijd om te laten zien wat er allemaal mogelijk is en dat is veel. Naast zanglessen zal drummer Brent Schoppers daar zijn drumschool starten, er zijn inmiddels twee gitaristen die er gitaarles gaan geven. Robin en Yanique willen de ruimte faciliteren voor een ieder die les wil geven. Dat kan bijvoorbeeld ook iemand zijn die dwarsfluit bespeelt en hier graag les in wil geven. Daarnaast willen ze workshops organiseren, waarbij gedacht wordt aan songwriting, podiumpresentatie, geluidstechniek, microfoontechniek en beter zingen. Deze zullen in samenwerking met verschillende mensen uit het vak georganiseerd worden. Het tweetal staat open voor suggesties.

De laatste tijd merken ze dat hun ambities blijven groeien en dat die ook met hun eigen ervaringen te maken hebben. Robin geeft aan dat één van zijn eerste optredens was in een zaaltje met tl-verlichting, geen motiverende plek om muziek te maken. “Hoe stoer zou het zijn dat leerlingen, jong en oud, naar verloop van tijd een optreden kunnen verzorgen op één van de podia in de gemeente Aalten”, aldus Robin. “Of dat een jonge drummer op een professioneel drumstel zijn kunsten mag vertonen, waardoor zijn liefde voor de muziek alleen maar groter kan worden.”

Het enthousiasme is aan alles te merken. Of ze het nu over het gebouw hebben, over de plannen die maar blijven komen, het is aanstekelijk en dat kan een mooie basis zijn voor een succesvolle onderneming. Muziek stroomt door de aderen van Robin en Yanique, maar ze realiseren zich goed dat ze de Pop Academie ook zakelijk moeten gaan bekijken en dan is een goede start van groot belang. Op zaterdag 5 maart zal de officiële opening plaatsvinden. Die dag zullen de docenten die lesgeven aanwezig zijn en is er voor geïnteresseerden een open dag. 

“Een Pop Academie in Aalten lijkt bijzonder en dat is het misschien ook wel, maar aan de hoeveelheid talent in de Achterhoek zal het niet liggen”, aldus de gedreven Robin en Yanique.


popacademieaalten.nl

Robin Visser en Yanique Kleinhesselink. Foto: Marco van Lochem