Hieronymus Ensemble komt naar de sint Joriskerk. Foto: PR
Hieronymus Ensemble komt naar de sint Joriskerk. Foto: PR

Sint Jorisconcert met Hieronymus Ensemble

Muziek

BREDEVOORT - Muziekliefhebbers zijn welkom bij het eerstkomende Sint Jorisconcert op 13 februari met als musici een viertal zangers van Het Hieronymus Ensemble. De coronamaatregelen worden hier vanzelfsprekend in acht genomen. 

Een dag voor Valentijnsdag. Het zou daarom dwaas zijn om deze voorstelling niet te wijden aan het verkennen van de liefde en de romantiek. Van Machaut, een van de laatste grote Franse dichters-componisten van de troubadourtraditie, tot Dowland, waarschijnlijk de meest gevierde van de Engelse madrigalisten. Het Hieronymus Ensemble neemt de gasten mee door de verschillende voorstellingen van de liefde in het Engeland en Frankrijk van de Renaissance in zijn vele vormen: hoofs, toegewijd, onbeantwoord, onuitgesproken en, af en toe (met een knipoog en élan), met succes geconsumeerd.

Het Hieronymus ensemble is in 2017 opgericht door zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium, maar inmiddels bestaat het uitgebreide ledenbestand uit uitsluitend afgestudeerde zangers en instrumentalisten van alle grote Conservatoria in Nederland. Het ensemble is gespecialiseerd in oude, overwegend vocale muziek uit de vijftiende tot de zeventiende eeuw. Hieronymus gaf concerten binnen bekende concertseries, zoals die van de Pieterskerk in Utrecht en de Kloosterkerk in Den Haag en bij allerlei bijzondere gelegenheden, zoals de ‘Purcell dag’ van het festival Oude Muziek.

In 2019 stond Hieronymus in de finale van het Van Wassenaer Concours, waar ze werden geroemd om hun veelzijdigheid, flexibiliteit en lef. Momenteel werkt het ensemble aan een CD met Engelse religieuze koormuziek uit de vijftiende eeuw. 

Het concert in de Sint Joriskerk wordt verzorgd door Lette Vos, Sopraan, Tobias Segura Peralta, Alt, barok gitaar, Jasper Dijkstra, tenor en  Andrew Hopper, bas. Het concert vindt plaats op zondag 13 februari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14.30 uur. De duur van het concert is een uur.
Naar aanleiding van de nieuwste maatregelen tegen corona wordt bij binnenkomst grevraagd naar naar de QR-code, om de handen te ontsmetten, een mondkapje te dragen en om gedurende het hele concert anderhalve meter afstand te houden.

Zie voor de laatste informatie over de coronamaatregelen de home-pagina van onze website: https://sintjorisconcerten.nl Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 12 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren. Meer informatie is te vinden op de volgende websites: https://sintjorisconcerten.nl en www.hieronymusensemble.com