Op zoek naar balans tissen christendom en spiritualiteit

VARSSEVELD - Peter Samwel geeft zondag 6 februari een lezing over zijn nieuwe boek 'Enkel het Ene'. Belangstellenden zijn welkom in het witte kerkje aan de Doetinchemseweg 5 in Varsseveld. De bijeenkomst is van 10.30 tot 12.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). 

Entree is tien euro, inclusief koffie/thee. Aanmelden bij Els Hermsen: 06-10123593 of hermsenels@gmail.com. De dan geldende coronaregels (3G) worden gehanteerd.

'Hoe zou
het zijn als de
tegenstellingen
zouden
worden
opgeheven?'


Binnen religie en spiritualiteit bestaat een spanningsveld tussen het traditionele christendom aan de ene kant en de ontwikkelingen binnen de moderne spiritualiteit aan de andere kant. Samwel: "Hoe zou het zijn als hier alle knowhow door professionals verenigd zouden worden, de tegenstellingen zouden worden opgeheven, en de spirituele moderniteit, vanuit verschuldigde eerbied, haar fundament vindt binnen ons religieuze culturele erfgoed, en dat dit spirituele gedachtegoed op haar beurt als vanzelfsprekend wordt omarmd vanuit het perspectief van voortschrijdende geestelijke ontwikkeling, diepere inzichten en een groeiend menselijk bewustzijn?"
Peter Samwel brengt in zijn nieuwste boek “Enkel het Ene” deze tegendelen samen. Hij verbindt de symbooltaal van de Tarotbeelden met het gesproken woord van de bestaande christelijke teksten en verenigd zo het 'mannelijke' woord met het 'vrouwelijke' beeld, het traditioneel bepalende met het eigentijdse vernieuwende.