Christiaan ter Haar (links) wordt geïnterviewd door Joey Muller. Foto: Karin Stronks
Christiaan ter Haar (links) wordt geïnterviewd door Joey Muller. Foto: Karin Stronks

Organisatie Sjoksfestival te gast bij AFM Hulp Week

Algemeen

AALTEN – Op de vijfde dag van de AFM Hulp Week is Christiaan ter Haar, voorzitter van de stichting Sjoksevenementen, te gast in de studio. Hij geeft een interview over de dertigste editie van het Sjoksfestival, die al twee keer is uitgesteld. “We hopen dit jaar wel te kunnen knallen!”

Door Karin Stronks

Christiaan ter Haar geeft aan dat de voorbereidingen weer voorzichtig worden opgepakt. “Het Sjoksfestival staat gepland op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni. We bellen regelmatig met onze leveranciers van de podia en toebehoren, met de horecaondernemers hebben we pas nog om de tafel gezeten. Ook met de gemeente houden we contact. We weten allemaal dat het een onzekere tijd is maar we houden de moed erin en gaan wel alle zaken langzaam in gang zetten.” 

Het Sjoksfestival staat op vrijdag in het teken van top-tribute-bands. “We halen in elk geval de Rolling Stones Session naar Aalten. Er liggen plannen op tafel om met drie podia te gaan werken op de vrijdag maar daar zijn we nog niet uit.” Op zaterdagmiddag staat voor het eerst Kids Sjoks op het programma voor kinderen vanaf groep 7 tot en met zestienjarigen die gratis naar het festival mogen. “Over dit idee hebben we nauw contact met Figulus Welzijn.”

Op zaterdag is het hele Aaltense centrum een gesloten festivalterrein. “Er treden lokale Dj’s op en de Dj’s van Feestnation geven een show op het Lage Blik. Op de markt gaan we weer voor Vrienden van Aalten Live met dit keer een stevige rock variant en super coverbands op MainStage. En de superband HIKE komt sowieso als het festival door kan gaan. Ook het dinerarrangement bij vier horecagelegenheden staat weer op het programma, lekker eten en daarna feesten in het centrum.”

De organisatie zit vol plannen en het enthousiasme is er zeker ook. “We gaan alles in gang zetten, we hopen dat we volgend jaar de dertigste editie mogen houden!”


www.sjoks.nl